KARATISTKINjA MARINA RADIČEVIĆ, EVROPSKA VICEŠAMPIONKA, GOŠĆA U GRADSKOJ KUĆI

O utiscima sa Kipra, gde je na juniorskom prvenstvu Evrope u karateu osvojila srebrnu medalju, Marina Radičević iz lazarevačkog KK Zadrugara, danas razgovarala sa predstavnicima lokalne samouprave.
– Evropsko prvenstvo je bilo moje treće veliko takmičenje. Do finala sam imala četiri meča. Bilo je veoma neizvesno i napeto. Borila sam se protiv takmičarke iz Turske koja je već bila šampionka sveta, ali sam uspela da je pobedim rezultatom 5:0 i tako ušla u finale. U finalu me je čekala Francuskinja koja ima dva evropska zlata i izgubila sam minimalnim rezultatom 1:0 – izjavila je evropska vicešampionka pred kojom je prvenstvo Vojvodine na kojem će debitovati u seniorskoj konkurenciji.
Marinin trener Miloš Erić je očekivao odlične rezultate.
– Pokazala je sebi i drugima da može i da uz mnogo odricanja, rada i vere u sebe svi imaju šansu da naprave dobar rezultat – konstatovao je Erić.
Zlatana Ankić, članica Gradskog veća zadužena za sport je prokomentarisala da Marini predstoji ozbiljna karijera i da njen najnoviji rezultat obećava.
– Karate klub Zadrugar mora biti primer dobre prakse za druge klubove, da uče kako se radi, jer okupljaju mlade iz svoga kraja. Mi želimo da animiramo omladinu iz seoskih sredina da ih motivišemo da se bave sportom, jer je samo u zdravom telu zdrav je i duh – izjavila je Ankićeva.

M. Bukvić