KARIJERA PROSLAVLjENE ODBOJKAŠICE MAJE OGNjENOVIĆ BOGATA TROFEJIMA I MEDALjAMA

Cilj – trofej Lige šampiona

Zrenjaninka Maja Ognjenović, jedna od najboljih svetskih odbojkašica, igrala je za zrenjaninski Poštar, beogradsku Crvenu zvezdu, Metal Galati iz Rumunije, Monteskjavo jesi (Italija), Olimpijakos (Grčka), Dinamo Pančevo, Modena (Italija), Impel Vroclav i Hemik Polis (Poljska), Pjaćenca (Italija). Proteklu sezonu je provela u turskom Ezačibašiju (gde je nastupala i ranije).
U bogatoj riznici Maja ima mnogo klupskih trofeja, ali su joj najdraži oni koje je osvojila sa reprezentacijom Srbije – srebro na Olimpijskim igrama u Brazilu i bronza na Svetskom prvenstvu 2006. godine u Japanu, kao i tri medalje sa prvenstava Evrope: 2007. godine srebro, 2011. zlato i 2015. godine bronza. Na kontinentalnom šampionatu u Beogradu, Maja je proglašena za najbolju odbojkašicu koja igra na poziciji tehničara.

46 - 1 Maja Ognjenovic
– Zlato iz Beograda mi je posebno drago, zbog specifične atmosfere, jer smo igrale pred domaćom publikom, a kao krunu karijere izdvojila bih srebro sa Olimpijade u Brazilu. Sada ću se više posvetiti klupskoj karijeri, moj nedosanjani san je osvajanje Lige šampiona. Potrudiću se da pronađem klub koji će za cilj imati osvajanje tog trofeja – rekla je Maja Ognjenović.
Maja je među malobrojnim sportistima o čijoj je karijeri i životu napisana knjiga. „Maja na mreži” je delo novinara Jova Vukovića, a promocija je održana prošlog petka u Kulturnom centru Zrenjanina.
– Bila sam i pomalo iznenađena idejom, ali je u dogovoru sa autorom knjige krenula priča. Nisam ni bila svesna kako će sve to izgledati. Pomalo sam i zaboravila neke trenutke u svojoj karijeri, ali se autor Jovo Vuković potrudio da sve detalje prenese u knjigu. Veoma sam zadovoljna stilom pisanja i načinom kako sam predstavljena – istakla je naša odbojkaška diva.
Ona naglašava da bez podrške porodice i supruga Danila Ikodinovića, prosvavljenog vaterpoliste, ne bi bila toliko uspešna. Kaže da je imala mnogo teških trenutaka u karijeri, ali da ih je prebrodila uz pomoć svojih najbližih.

  • PONOSAN NA MAJU
    – Ponosan sam na Maju. Sa njom sam četiri godine, pratio sam sva njena takmičenja – klupska i reprezentativna. Kao bivši vrhunski sportista, znam kako se oseća i kada treba da joj pomognem da neke teške trenutke prevaziđe. Ali, ona sama je najviše zaslužna za svoju blistavu karijeru i uspehe – rekao je Ikodinović.

D. PETROVIĆ