KIŠA NE ZAUSTAVLJA „BANATSKU BAJKU”: Programi se promeraju ili sele u Kulturni centar

„Banatsku bajku“, manifestaciju koja se po četvrti put održava u Gradskoj bašti u stopu prati kiša. Ali, nijedan program se ne odlaže, samo se seli u prostorije Kulturnog centra ili se pomera za sledeću nedelju.

Tako je koncert KUD „Kolo“ iz Perleza, planiran za prošlu sredu, 17. jun, pomeren za 24. 6.Predviđeno je da se folklorcima iz Perleza pridruže i devojčice i dečaci koji igraju folklor pod okriljem COTK „Đerđef“.

U međuvremenu su gosti, u prepunoj Gradskoj bašti, uživali u vinima Vinarije „Korolija“ iz Perleza u društvu šarmantnih članova istoimene porodice, bogat mezetluk, vinske priče i zvuke trija „Hend mejd“.

Za utorak, 23. mart, najavljeno je gostovanje Udruženja „Taraški vinogradi“. Nije izostao ni program posvećen deci – „Sovice mudrice“ i Plesni studio  „Fri dens“ su, kao i uvek, razgalili i decu, i roditelje, a izvođači i publika su, opet, bili neobična bajka… Svakog četvrtka je program namenjen najmlađima u okviru „Banatske bajke“.

Milica Dosković i njeni gosti „zapalili“ su programsko veče, prošlog petka, 19. juna – pesma, igra, poezija i energija obećavaju da će biti uzbudljivo i nezaboravno i sledećeg petka, 26. juna, i tako sve do završetka ovogodišnje „Bajke“… Slično je bilo i sledeće večeri, kada su „Bid bend“, Gagić i prijatelji proveli posetioce kropz različite ritmove i muzičke „zavese“, a sledi novi susret u subotu, 27. juna…

Slobodan Vlajić, književnik, istraživač i muzičar, predstavio je prošle nedelje, zajedno sa članovima benda, u Kulturnom centru, najnovije svoje i naslove svoga oca, Spasoja Vlajića. Iako nas je bilo samo nekoliko, Slobodan nam se obratio kao da nas je stotinu, informišući nas o najnovijim činjenicama koje upućuju na Planetu kao bolje mesto za život.

Kiša je, na žalost, u ponedeljak, 22. juna, zatvorila Gradsku baštu, ali će već u sledeći, 29. juna, Ivica Petrov i njegov unuk Đorđe Damjan sa gostima svirati i pevati za sve generacije.

Za nedelju, 28. juna, najavljeno je predstavljanje ŽFK „Lehel“. Iz dana u dan meteorolozi najavljuju lepše vreme, a ono je idealno za sve bajke, pa i za ovu našu, banatsku. Odahnuće i organizatori – Turistička organizacija Grada Zrenjanina, Kulturni centar i IP Media 023, a bogami i Grad Zrenjanin, bez čije podrške ne bi bilo ni bajke.

B. Jajić