KOKTEL POVODOM 38. „DANA PIVA” OKUPIO ZVANICE IZ POLITIČKOG, KULTURNOG I JAVNOG ŽIVOTA

Iduće godine nazdravljamo česmovačom?

Gradska manifestacija u slavu penušavog napitka ove godine trajala je od 8. do 13. avgusta. Obeležilili su je brojni kulturni, zabavni i sportski događaji, a nije izostala ni tradicionalna svečanost u gradskoj bašti. U ulogama domaćina su se 12. avgusta našli čelnik Grada, Simo Salapura i njegov zamenik Saša Santovac sa suprugama.

KAPITALNI PROJEKTI
– Podigli smo našu najpoznatiju manifestaciju na viši nivo. Po izboru Pokrajinskog sekretarijata za turizam i privredu dobila je sertifikat „Najbolje iz Vojvodine”. To nas obavezuje da i u narednom periodu radimo još više kako bismo još lepše promovisali naš grad – kazao je Salapura.
On veruje da su ovo bili poslednji „Dani piva” i koktel na kojima se pričalo o gorućem problemu Grada – zdravoj pijaćoj vodi. Prema njegovim rečima, investitor uveliko radi na ispunjavanju uslova. Napomenuo je i da se istovremeno menja vodovodna mreža u mesnim zajednicama, što nije činjeno više od pola veka.
– Prečistač otpadnih voda, autoput, završetak obilaznice, izgradnja drumskog i železničkog mosta preko Tamiša, završetak Gradskog stadiona, sanacija deponija, sve su to naši kapitalni projekti – dodao je Salapura.

POZNATI SUGRAĐANI
Među zvanicama bili su i bračni par Milorad i Biljana Dimitrijević Martinov. Ova spisateljica, koja je izdala osam knjiga, vredno radi, a verna publika uskoro može očekivati njene nove romane. Na spisku gostiju našli su se i direktor melenačke banje „Rusanda” Igor Dostanić, Gradske stambene agencije Dragomir Radovanac, kao i privrednik Budimir Jovanović. Nisu izostali ni predstavnici medija, vojske, Srpske pravoslavne crkve, Crvenog krsta, Kancelarije za mlade i drugih organizacija.
Posebnu pažnju izazvao je odlazeći biskup zrenjaninski, sadašnji nadbiskup i metropolit beogradski monsinjor dr Ladislav Nemet. Pozivu su se odazvali i čelnici Biblioteke, Muzeja i Kulturnog centra Milan Bjelogrlić, Siniša Onjin i Goran Marinković.
Pojavio se i nekadašnji rukovodilac Pozorišta Ivan Francuski.

 

VEČE GLAMURA I ELEGANCIJE
Sa gradonačelnikom su uz „čašicu razgovora”, planove razmatrali i pojedini pokrajinski i republički funkcioneri, narodni poslanici, predstavnici delegacija bratskih gradova Bijeljine, Trebinja i Laktaša.
Dame su iskoristile svečanost da obuku svoje najlepše toalete, dok su muškarci mahom, bili u odelima. Izuzetno elegantna je bila Vukosava Đapić Atanacković, generalna sekretarka Sportskog saveza Grada Zrenjanina. Zelenu kombinaciju odabrala je Kristina Salapura, direktorka Poljoprivredne stručne službe, a roze Svetlana Grujić, sekretarka Skupštine.

Za dobru zabavu postarao se „Tarantino tribjut bend”.
Koktel je završen spektakularnim koncertom jednog od najpopularnijih „Eks Ju” muzičara. Dr Nele Karajlić, nekadašnji frontmen „Zabranjenog pušenja”, je na Trgu slobode atmosferu podigao do usijanja.

Miroslava Malbaški
Foto: „Dana piva” i volimzrenjanin.com