USKORO POČINJE SEZONA U DOMAĆOJ I REGIONALNOJ LIGI

Proleter brusi formu i cilja opstanak

U okviru „Dana piva”, 12. avgusta, organizovan je vaterpolo mini-turnir. On je ujedno označio i početak priprema zrenjaninske ekipe za nastup u Super i Regionalnoj ligi. Trener Dobrica Brdarić je okupio igrače na koje računa u predstojećoj sezoni.
Ekipu su pojačali golman Sava Sredojević koji je stigao iz Vojvodine i Luka Karapandža, doskorašnji član Singidunuma. Iz podmlatka Proletera prvoj ekipi su priključeni: Pavle Nedić, Novak Tica, Stefan Ristovski i Aleksandar Milićev. Od onih koji su nastupali prošle sezone na spisku su: Milan Šantalab, Stefan Ćirović, Danilo Čabrilo, Nenad Stojčić, Đorđe Ljubenović, Stevan Rončević, Stefan Ilić, Aleksandar Mitrović, Filip Ćorić, Stefan Tomićević, Nemanja Matković, Milan Lalić, Aleksa Berkov, Nikola Petrović. U toku su pregovori sa Mirelom Ćatovićem. Kako saznajemo, postoji velika šansa da se vrati u Proleter.

– Većina igrača iz prošle sezone ostala je na okupu. To je odlično jer se svi dobro poznaju što će biti naš veliki adut. Sezona počinje 12. septembra, malo ranije u odnosu na prošlu godinu. Igraćemo dosta sparing utakmica i verujem da ćemo spremni ući u prvenstvo. Domaća liga je proširena, te će umesto 10, sada nastupati 12 timova. Naš prioritet je opstanak. U Regionalnoj ligi ćemo se nadmetati sa klubovima iz Hrvatske, Crne Gore, kao i sa reprezentacijom Slovenije. Na tim mečevima ćemo se uigravati i nastojati da podignemo formu za nastup u domaćem šampionatu – rekao je trener Brdarić.
Vaterpolisti Proletera će već krajem avgusta početi sa kontrolnim mečevima. Dok traju radovi na zatvorenom zrenjaninskom bazenu, treniraće na otvorenom. Sparing susrete će igrati na bazenima u susednim gradovima.

D. Petrović