Kolibri óvoda-Petőfi Magyar Művelődési Egyesület

Felújított óvodák

A múlt héten Nagybecskereken járt Grezsa István Kárpátalja fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programért felelős miniszteri biztos, ahol a Kolibri óvodát és a Petőfi Magyar Művelődési Egyesületet kereste fel.
Mind két helyszín részese volt a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programnak. A Kolibri óvodában a program keretében felújították az óvodai csoport termét, valamint új játszóteret szereltek fel a gyermekek részére.
A Petőfiben az egykori kocsmahelységet alakították át óvodai szobává, ahol heti két alkalommal foglalkoznak a gyerekekkel.
Az óvodafejlesztési program a Magyar Kormány Miniszterelnökségének nemzetpolitikáért felelős államtitkársága és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósultak meg, a beruházások lebonyolítását pedig a Magyar Nemzeti Tanács koordinálta.
A miniszteri biztost Nagybecskerekre elkísért Hajnal Jenő a Magyar Nemzeti Tanács elnöke és Jerasz Anikó a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke is.
A nagybecskereki Petőfiben a vendégeket az óvodások alkalmi műsorral fogadták és saját kezűleg készített ajándékokat adtak át Grezsa István miniszteri biztosnak és Hajnal Jenőnek az MNT elnökének.
Grezsa István kijelentette, hogy ez ami itt ebben a felújított helységben történik jelenti a jövőt, és hozzátette, hogy ez csak a program kezdete és az óvodafejlesztés folytatódni fog.
Nagybecskereket követően a miniszteri biztos és a Magyar Nemzeti Tanács képviselő Magyarittabét, Nezsényt, Ürményházát, Udvarszállást és Székelykevét is felkeresték, ahol szintén a program keretében kialakított létesítményeket tekintettek meg.