Koncert Zrenjaninske filharmonije i laureata

Ovo je drugi koncert Zrenjaninske filharmonije u 2016. godine, nakon Novogodišnjeg, koji već postaje tradicija. Planiramo do kraja godine još dva koncerta, a sledeći će biti sa pop-rok bendom „Mali princ“ iz Novog Sada, za koji muziku komponuju braća Svetozar i Nemanja Nešić iz Novog Sada, a onaj koji sledi biće potpuno iznenađenje. Sve, naravno, zavisi od sredstava – rekao je posle sinoćnjeg koncerta Zrenjaninske filharmonije i solista (učenika Muzičke škole „Josif Marinković“ u Zrenjaninu) direktor Roman Bugar. 

_MG_2476 _MG_2424 _MG_2441 _MG_2465

Pred prepunom dvoranom Kulturnog centra u velikom stilu, pokazujući kvalitetno muzičko umeće i talenat, predstavili su se laureati muzičkih takmičenja, Marko Derikrava (klarinet), Doroteja Ćirić (klavir), Ivana Damjanov (klavir) i Denis Žiško (truba). Aplauz je bio dugotrajan a solisti su izrazili ponos što imaju priliku da sviraju sa Zrenjaninskom filharmonijom

Koncert je organizovan povodom 260. godišnjice rođenja slavnog kompozitora Volfganga Amadeusa Mocarta. Na programu su bila dela Mocarta, Vebera, Sen Sansa i Grgina. Dirigovao je Aleksandar Kojić iz Novog Sada.

B.J.