KONKURS ZA NAJBOLJU TURISTIČKU FOTOGRAFIJU – Odabrane najlepše fotografije

Komisija za odabir najboljih turističkih fotografija, zasedala je danas, 21. jula, u sedištu NIP „Zrenjanin“, gde je izabrala 25 najlepših fotografija sa motivima turističke ponude grada i okoline. Fotografije, koje su slali naši čitaoci na Konkurs, biće izložene tokom manifestacije „Dani piva“ krajem avgusta.

– Nadamo se da ćemo ovom akcijom upotpuniti sve ono što se nudi za „Dane piva“ i da ćemo na izložbi promovisati i prodajni prospekt Zrenjanina i okoline. Na tom prospektu će se naći nekoliko programa sa cenama, koje će posetioci moći da odaberu, u zavisnosti od dužine boravka – kaže Vlado Dašić, vlasnik turističke agencije „Karavan“ i idejni tvorac Konkursa. – Tri najbolje fotografije autora biće nagrađene vrednim nagradama, a ostali autori izabranih fotografija za izložbu, biće nagrađeni izletom.

Prema Dašićevim rečima, ceo projekat se realizuje zahvaljujući angažovanju i pomoći Turističkog centra grada Zrenjanina, koji je preuzeo izradu prospekata i fotografija.

Odabir fotografija uradila je Komisija u sastavu: Marica Kosanić iz Turističkog centra; Vlado Dašić, vlasnik turističke agencije „Karavan“; Bojan Kojičić, istoričar umetnosti i konzervator u Zavodu za zaštitu spomenika; Viorel Flora, slikar; Srđan Kamenković, zastupnik farmaceutske kuće; Jovan Njegović Drndak, fotoreporter i Dalibor Bubnjević, glavni i odgovnori urednik lista „Zrenjanin“.

I. B.