U SRPSKOJ CRNJI ĐURI JAKŠIĆU U ČAST: „Boemske noći“

U Srpskoj Crnji će večeras biti otvorena trodnevna manifestacija „Boemske noći“, koje se već jednaesti put održavaju u čast Đure Jakšića. U 20 časova u Đurinoj rodnoj kući biće otvorena izložba studenata Fakulteta likovnih umetnosti iz Beograda – kopije slika Đure Jakšića i radovbi isnspirisani njegovim slikama, koje će ovde ostati kao poklon. Izložbu će otvoriti Dragana Stanaćev Puača, Beograd, vanredni profesor na Fakulteta. Nakon otvaran o slikarstvu Đure Jakšića govoriće dr Milan Micić, istoričar i književnik, Rodoljub Boškić, Srpska Crnja. direktor Kulturnog centra „Đura Jakšić“ i Dragi Ivić, direktor Centra za kulturu Požarevac.

U dvorištu Đurine kuće beogradski glumac Lepomir Ivković i zrenjaninska spisateljica Maja Pandurov govoriće poeziju, zajedno sa gostima, uz tamburaše.

Veče aforizama gostiju gostiju iz Centra za kulturu Požarevac i Banatski kulturni karavan je na programu sutra uveče a u subotu Monodrama „Čuj, ja ljubomoran“ Petra Novakovića Amaterskog pozorišta „Jovica Jelić“ iz Banatskog Karađorđeva i veče Stand Up komedije glumci iz Beograda je na programu sutra uveče.

Organizatori su Mesna zajednica Srpska Crnja i Kulturni centar „Đura Jakšić“ Srpska Crnja.

B.J.

Fotografija preuzeta sa fejsbook strane Boemske noci