Koronavírus-járvány

Nagybecskerek területén is nő a fertőzöttek száma

Egy évvel a koronavírus-járvány megjelenését követően sem csillapodik a helyzet. Az ország egész terőletén napról-napra nő a fertőzöttek száma. A múlt héttől a köztársasági válságstáb szigorításokat vezetett be, melyek értelmében csak az élelmiszer boltok, benzinkutak és gyógyszertárak tarthatnak nyitva. Ezeket az intézkedéseken a hét elején enyhítettek, melyek után csak a vendéglátóipari egységek és a bevásárlóközpontoknak kell zárva tartaniuk.
Az elmúlt héten a színházak és mozik is zárva tartottak, de ettől a héttől kezdve ismét várják a közönségüket, természetesen a járványügyi előírások szigorú betartása mellett. Az elsőadásoknak 20.00 óráig be kell fejeződniük.
A múlthéten a Közép-Bánáti Körzet területén is nőtt a fertőzöttek száma. Március 15-ig 7901 beteget regisztráltak ez 389 fertőzött személlyel több mint az előző héten. Nagybecskereken az eddigiekig 5559 esetet regisztráltak, ebből az aktív betegek száma 447, Begaszentgyörgyön 945 az aktív betegek száma 43, Magyarcsernyén 450 az aktív betegek száma 64, Törökbecse 945 az aktív betegek száma 100 és Szécsányon 439 esetet regisztráltak, melyből az aktív betegek száma 38.
Az oltás kezdetétől Nagybecskereken első oltást 23636 személy vette fel, míg a második oltást 14344 személynek adták be. A legtöbben a kínai gyártmányú vakcinát vették fel, majd a Pfeizer az Astrazeneca és a Sputnik V következik.