Koronavírus-járvány Nagybecskerek

A VMSZ és a Császárkert adománya a kórháznak

A város területén is egyre kedvezőtlenebbül alakul a járványügyi helyzet. Az egészségügyi intézmények igen nehéz helyzetben vannak. A Vajdasági Magyar Szövetség nagybecskereki Városi Szervezete és a muzslyai Császárkert Kft. közösen ágyneműt adományoztak a nagybecskereki kórház részére. Az adományban párnák és takarók vannak. Erre is igen égető szüksége van a nagybecskereki kórháznak, tekintettel, hogy a betegek számának a növekedésével nagyobb számú ágyneműre is szükség van.
Nagybecskerek Város területén a városi válságtörzs rendkívüli helyzetet hirdetett. A Vajdasági Közegészségügyi Intézet (dec.1-i adatok) a járványügyi helyzetet rendkívül nehéznek ítéli meg. A tartomány területén az elmúlt napon 1763 új fertőzöttet regisztráltak, melyből a legtöbbet Újvidéken 472 személyt. Az intézet szerint Pancsova, Nagybecskerek, Nagykiknda, Zombor, Szabadka és Szávaszentdemeter területén is kritikus a helyzet.
A tartomány területén jelenleg 27123 aktív beteg van, ebből Nagybecskereken az aktív betegek száma 1700 felett van. A legtöbb beteget a tartományi székvárosban regisztráltak (8947), majd Pancsován ahol az aktív fertőzöttek száma 2500 felett van.
A Szerb Kormány döntése értelmében hétfőtől az alsós tanulók kivételével a többi diák átállt a távoktatásra. Ez a döntés december 21-ig a téli szünet kezdetéig lesz érvényes. A Kormány arról is döntött, hogy a téli szünet az egész ország területén egységesen december 21-én kezdődik.