KOŠARKAŠ DEJAN DAVIDOVAC POSLE DUGOG ODMORA VRAĆA SE RADNIM OBAVEZAMA

Zvezda cilja nove trofeje

Oformljen je dobar tim, ove godine pogođena su sva pojačanja, imamo kvalitetne igrače na svakoj poziciji. Ambicije su nam visoke u domaćem prvenstvu i na međunarodnim takmičenjima – ističe Davidovac

Zrenjaninac koji nosi dres Crvene zvezde Dejan Davidovac je pauzu, koju je uzrokovala korona, proveo u svom rodnom gradu. Odmor je iskoristio za druženje sa porodicom i prijateljima, a odvojio je i vreme za razgovor sa izveštačem „Zrenjanina”.
– To je možda najduža pauza u mojoj karijeri. Išao sam na pecanje sa ocem na Tisu i Tamiš, ali morao sam i da treniram kako bih održao bar neki nivo forme – kaže naš sugrađanin.
Košarkaši Zvezde su početkom ove nedelje počeli pripreme na Kopaoniku, uz striktno poštovanje mera zaštite od virusa. Beograđane od ove sezone vodi trener Saša Obradović.
– Ne znam šta da očekujem. Imam osećaj kao da smo svi zaboravili da igramo, da se više i ne sećamo kako izgledaju utakmice, putovanja i ostale klupske obaveze. Treba ponovo da se naviknemo jedni na druge. Zvezda ima dobar tim, ove godine je pogođeno svako pojačanje, imamo veoma kvalitetne igrače na svakoj poziciji. Ambicije su nam visoke, ciljamo trofeje u domaćem prvenstvu, Kupu, kao i u ABA i Evroligi – ističe Davidovac koji je visok 203 cm, a „pokriva” pozicije od plejmejkera do krila.


Dejan Davidovac ima ugovor sa Crvenom zvezdom još godinu dana. Za sada ne zna da li će se posle toga oprobati u nekom inostranom klubu.
– Verovatno je san svakog košarkaša da igra u NBA ligi ili u nekom velikom klubu sa kojim će osvojiti Evroligu. Imam visoke ambicije, ali nisam preveliki fan NBA lige. Jednog dana bih voleo da vidim američke gradove i da osetim atmosferu najveće košarkaške pozornice na svetu – dodao je Dejan.
Dejanov stariji brat Bojan godinama je u Francuskoj branio boje nekoliko klubova, a ovog proleća vratio se u Proleter. Osim što će pojačati ekipu, biće od velike pomoći u organizacionim poslovima, kao i u stručnom radu sa mlađim kategorijama.
– Bojan i ja smo velika podrška jedan drugom, i tako će uvek i biti. Prilike u Proleteru sam pratio i dok on nije bio tu i mislim da se situacija popravlja. Bojan i trener Stefan Atanacković su odlična kombinacija, vidi se njihova ogromna želja i trud, a zrenjaninska košarka može mnogo da dobije od toga. Proleteru želim dobre rezultate, nadam se da ću i uspeti da pogledam neku utakmicu u Zrenjaninu – naglasio je Zvezdin košarkaš.
Navijači Zvezde vole Dejana, posle svake utakmice saleću ga mališani da se slikaju sa njim. Visoki Zrenjaninac kaže da kada šeta po Beogradu ili u bilo kom gradu u Srbiji izaziva pažnju ljubitelja košarke, ali ističe da se sa zadovoljstvom fotografiše sa njima i deli im autograme. Još napominje da nije ljubitelj društvenih mreža, da ne voli da se eksponira, pa je veoma teško pronaći ga putem Instagrama i Fejsbuka.

D. Petrović