KOŠARKAŠI PROLETERA TRENIRAJU U KRISTALNOJ DVORANI DVA PUTA DNEVNO

Atanacković podmladio tim

Od onih koji su igrali i prošle sezone u timu su Petar Lambić, Nikola Orlić i Nedeljko Panić, došli su Milan Munižaba (KK Vršac), Vladimir Kovačević (Sloboda, Užice) i Milan Pavlović (KK Plana)

Tokom pauze u Košarkaškom klubu Proleter značajno je promenjen igrački i stručni kadar, a ovih dana ekipa je na okupu i priprema se za predstojeću sezonu u Drugoj ligi. Novi trener je Stefan Atanacković koji je zamenio dugogodišnjeg stratega Zorana Bajina. Radi se dva puta dnevno u Kristalnoj dvorani, a uskoro će formu proveriti na prijateljskim utakmicama.
Od košarkaša koji su igrali i prošle sezone u timu su Petar Lambić, Nikola Orlić i Nedeljko Panić, došli su Milan Munižaba (KK Vršac), Vladimir Kovačević (Sloboda, Užice) i Milan Pavlović (KK Plana).
– Imamo nekoliko mladih igrača koji se bore za mesto u prvom timu. Sa njima radim još od 5. avgusta, dobro su trenirali i verujem da će neko od njih biti u prvom timu. Prošle sezone smo bili jedna od najstarijih ekipa u ligi, a ove ćemo biti jedna od najmlađih. Planiramo da dovedemo još dva, tri košarkaša koji igraju na pozicijama plejmejkera, te „četvorke” i „petice”. Moja želja je da na tribine Kristalne dvorane dovedemo što više gledalaca. Ako uspemo, to će biti siguran pokazatelj da smo na dobrom putu da košarku vratimo tamo gde joj je mesto – kaže Stefan Atanacković.
Zrenjaninci će prvu kontrolnu utakmicu odigrati 21. avgusta protiv beogradskog Beka u Kotežu. Krajem meseca je susret sa Zemunom u Kristalnoj dvorani, a potom će snage odmeriti sa prvoligašem Tamišom. Po rečima trenera Atanackovića u planu je još četiri ili pet kontrolnih susreta do početka prvenstva koje kreće 5. oktobra.

D. PETROVIĆ