KOŠARKAŠKA REPREZENTACIJA SRBIJE U PREPUNOJ KRISTALNOJ DVORANI,U PRIJATELJSKOM SUSRETU, SAVLADALA FINSKU

Oni koji su imali sreću da kupe, nabave ili dobiju ulaznice, mogli su da sa tribina Kristalne dvorane, 7. avgusta, na delu vide najbolje košarkaše Srbije. Naša reprezentacija je savladala Finsku (95:75), a prijateljski meč je odigran u okviru priprema za prvenstvo sveta koje u Kini počinje 31. avgusta.
Da Zrenjaninci vole sport, posebno košarku, potvrđeno je nedavno i na prvenstvu Evrope za žene. A koliko su željni da vide košarkaške majstore Srbije koji svoju vrednost potvrđuju u najjačim svetskim ligama, videlo se i po tome što u dvorani nije bilo praznih mesta (spiker je objavio da je bilo prisutno tačno 3055 gledalaca). Publika je ovacijama dočekala i ispratila svoje sportske heroje poželevši im da se iz Kine vrate sa zlatnim odličjem.
– Lepo je videti naše košarkaše uživo pošto ih uglavnom gledam na TV-u. Organizacija utakmice je bila odlična, sve je bilo na svom mestu, bilo je dosta klinaca koji su pomagali da se ljudi što lakše snađu u hali. Ja nisam imao problema da dođem do ulaznica, ali sam čuo da mnogi koji su želeli da dođu, nisu uspeli da ih kupe jer su brzo rasprodate – kaže naš sugrađanin, student Filip Petrović koji se i sam bavio košarkom.
M. MARIČIĆ, D. PETROVIĆ, B. MANDIĆ

Opširnije u štampanom izdanju