KOŠARKAŠICE PROLETERA 023 IMALE SU SEZONU ZA PAMĆENJE

Elita neće biti samo epizoda

U Prvoj ligi ćemo snage odmeriti sa najboljim ekipama u Srbiji. Mislim da imamo kvalitetan sastav i da možemo ravnopravno da se nosimo sa svim rivalima – kaže Sofija Olić

Iduće sezone košarkašice zrenjaninskog Proletera 023 igraće u Prvoj ligi, najvišem rangu takmičenja u Srbiji. Veliki uspeh ostvaren je nakon vrednog rada, teških i neizvesnih utakmica i povreda koje su sprečile da neke košarkašice odigraju važne mečeve. Ali, tim trenera Marka Marinkova odoleo je nedaćama, nije se plašio izazova, beležio je pobede i na kraju se radovao.
– Još uvek slavimo, ali polako se okrećemo narednoj sezoni i novim obavezama. Mislim da smo se zasluženo plasirali u elitu. Konstantno smo beležili dobre rezultate, a poslužila nas je i sreća da nam se poklope rezultati u poslednjem kolu – rekao je trener Marinkov.
Proleter 023 je zabeležižo 11 pobeda i pet poraza tokom šampionata u Drugoj ligi, što je bilo dovoljno za drugo mesto i plasman u višu ligu. Sofija Olić je najbolji strelac, ona je u proseku beležila 25,4 poena po utakmici. Nikolina Mihajlović je najbolji skakač i asistent – imala je 7,3 skoka i 5,6 asistencija po meču. Ali i sve ostale igračice su dale pun doprinos, jer je uspeh delo tima.
– Prezadovoljna sam ovom sezonom, ušle smo u Prvu ligu i sada ćemo imati priliku da snage odmerimo sa najboljim klubovima u Srbiji. Mislim da imamo kvalitetan sastav i da možemo ravnopravno da se nosimo sa svim rivalima. Verujem da naš nastup u elitnom rangu neće biti samo epizoda – kaže Sofija Olić.
Osim uspeha ekipe, mnogo mladih košarkašica Proletera se tokom prošle sezone afirmisalo i skrenulo pažnju na sebe. Sofija Olić je standardna juniorska reprezentativka Srbije, a bila je i na širem spisku kandidatkinja za seniorsku reprezentaciju. Provere u nacionalnim timovima mlađih kategorija imale su i Jelena Muratović, Bojana Škundrić i Nikolina Mihajlović.

D. PETROVIĆ