KOŠARKAŠKI KLUB PROLETER U NOVU SEZONU ULAZI SA NOVIM TRENEROM

Atanackoviću dirigentska palica

Doskorašnji igrač Proletera Stefan Atanacković od nedavno je trener tog kluba, a zamenio je dosadašnjeg stratega Zorana Bajina. Atanacković ima zavidnu igračku karijeru, prvi njegov klub je bio Metalac iz rodnog Valjeva, a potom je igrao za Slogu iz Kraljeva, OKK Beograd, Vršac i Proleter. U inostranstvu je nastupao za Igokeu (BiH), Borac iz Banja Luke (BiH), Grifoni (Ukrajina), Sibiu (Rumunija) i Rovinari (Rumunija).
Kao najveće uspehe Atanacković izdvaja finale Kupa Bosne i Hercegovine, plej-of Super lige sa Metalcem i Slogom, osvajanje Kupa Srbije sa Metalcem i potom nastup tog Kluba na finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća. U sezoni 2015/2016. godine je u dresu Proletera bio MVP Druge lige Srbije, a nekoliko sezona je bio u idealnoj petorci te lige.
Stefan Atanacković ističe da je spreman za trenerski rad i da polako razrađuje strategiju za početak nove sezone.
– Pripreme zvanično počinju 20. avgusta, ali ćemo već 5. avgusta krenuti da radimo sa igračima iz Zrenjanina jer želimo da imamo jasnu sliku o tome ko od košarkaša može da bude u timu u predstojećoj sezoni. Ono što je bitno da se naglasi je da počinjemo proces od nule, želimo da napravimo jedan novi Proleter za koji će igrati mladi igrači. Cilj nam je da stvorimo dobar ambijent i iskoristimo povoljne uslove koje imamo i da tako privučemo igrače iz grada i okoline da igraju u Proleteru – kaže Stefan Atanacković.
Atanacković ističe da je Druga liga, u kojoj nastupa Proleter, veoma jaka, ali da je Zrenjanincima to motiv više da se dobro spreme i da igraju lepo i atraktivno, da obezbede opstanak i stabilnost.
– U ligi su Radnički iz Kragujevca, Zdravlje iz Leskovca, Sloga iz Kraljeva, pa nekadašnji šampion SFRJ beogradski Radnički, Spartak iz Subotice… Osim toga, imaćemo i komšijski derbi sa ekipom Svetog Đorđa iz Žitišta. Što se tiče igračkog kadra sigurno je da će nam osim Petra Lambića biti potrebno da angažujemo još dva do tri iskusnija igrača kako bi se ravnopravno nosili sa najboljima – ističe naš sagovornik.
On dodaje da je cilj Proletera i da u narednoj sezoni vrate gledaoce u Kristalnu dvoranu. Želja im je da na utakmice košarkaša dođe što više navijača i pomognu im da ostvare ono što su planirali.

D. PETROVIĆ