ZRENJANIN BIO DOMAĆIN TURNIRA PRVENSTVA DRŽAVE U BIČ VOJELU

Atraktivno na Peskari

U konkurenciji dama pobednice su Irena Drobnjak i Milica Beljanski, a Stefan Basta i Ivan Lozić su najbolja muška ekipa. Domaćinu pohvale za odličnu organizaciju takmičenja

Proteklog vikenda je na terenima kod kupališta Peskara održan četvrti turnir ovogodišnjeg državnog prvenstva u odbojci na pesku. Za medalje se borilo 26 muških i 10 ženskih ekipa. Među njima bili su i predstavnici naših klubova: Marina Pavlović i Jana Titin (ŽOK MD Zrenjanin) i Radovan Kisić i Mateja Petrović (OK Klek Srbijašume).
– Već šest godina Zrenjanin je domaćin turnira prvenstva Srbije, a treći put je takmičenje održano na kupalištu Peskara. Videli smo izuzetno lepe i kvalitetne mečeve, a organizacija takmičenja je bila odlična – istakao je Siniša Antonić, predsednik komisije za odbojku na pesku u Odbojkaškom savezu Srbije.
U konkurenciji dama Irena Drobnjak i Milica Beljanski su u finalu savladale Aleksandru Aleksić i Ninu Škarić sa 2:0 (21:18, 21:19), dok su Anđela Josić i Teodora Joldić u meču za treće mesto savladale Jovanu Marčetić i Ana Mariju Mitrović rezultatom 2:0 (21:17, 21:13). Stefan Basta i Ivan Lozić su u finalu u kategoriji muškaraca bili bolji od Miloša Milića i Đorđa Klašnića sa 2:0 (21:13, 21:16). Miljan Kiković i Luka Guteša su se izborili za treće mesto pošto su nadjačali Andriju Vulikića i Ivana Ćirovića sa 2:0 (21:15, 21:16).
Peti turnir prvenstva države biće odigran od 26. do 28. jula u Baču, a finale je u Somboru 15. avgusta.
D. PETROVIĆ