Kozlovački, Vučković, Marton…

Iako su lokalni izbori na vidiku, političke stranke kriju svoje kandidate za gradonačelnika Zrenjanina! Apetiti političara su neograničeni, a mogući plen je krajnje limitiran, naročito kada je čelna funkcija u pitanju.U Srpskoj naprednoj stranci i dalje ne saopštavaju ko će biti njihov kandidat za gradonačelnika! Nezvanično se može čuti da se dvojica naprednjaka bore za naklonost Gorana Kneževića, budući da će on doneti krajnju odluku. U SPS-u i dalje vladaju podele između mlađih (koje je doveo predsednik odbora Željko Malušić) i starih (proverenih) kadrova iz devedesetih godina. Sledstveno navedenom, nejasno je da li će SPS imati svog kandidata, ili će pak podržati izbor SNS-a.
DS će najverovatnije predložiti damu za pročelnika grada. Pored dr Gordane Kozlovački, direktorke Opšte bolnice, u konkurenciji je i Zorica Vučković, upraviteljka Gerontološkog centra. Socijaldemokrate Borisa Tadića razmišljaju da nosilac njihove liste bude dr Jasmina Đorđev, potpredsednica Gradskog odbora.
Pored Bojana Kostreša, kao mogući kandidat Lige pominje se i Aleksandar Marton. Marton nije demantovao navedene spekulacije, ali je svestan da zbog brojnih afera u prethodnom periodu ima male šanse da bude kandidat stranke Nenada Čanka za gradonačelnika Zrenjanina.

Dalibor Bubnjević