Gradski „Parovi“

Značajan broj Zrenjaninaca ne zna ime nijednog člana Gradskog veća! Do navedenog utiska došli su istraživači prilikom pokušaja da saznaju kako sugrađani ocenjuju rad ovdašnjih funkcionera. Poražavajući vrednosni sudovi naveli su direktorku jedne ovdašnje televizije da razmisli o tome da bi bilo uputno predložiti političkoj eliti da počne sa emitovanjem rijaliti šoua „Gradski parovi“.Time bi se javnost napokon upoznala sa ličnostima koji se predstavljaju kao članovi tzv. gradske vlade. Bila bi to sjajna prilika da podnesu izveštaj javnosti i da napokon, nakon tri godine vladanja, izađu iz anonimnosti u koju su se nehotice uvukli.
Pojedini analitičari su sa oduševljenjem podržali navedeni predlog i istakli da određene ličnosti zaista podsećaju na učesnike rijalitija koji se ovih dana emituje na jednoj nacionalnoj televiziji. Stekli su utisak da je jedna većnica sklona spletkarenju (baš kao i Vesna Rivas), dok njena sapatnica deluje poput Saške Karan (prikazuje se u drugom svetlu u odnosu na ono što ona zapravo jeste).
Kod muških članova Gradskog veća, tvrde upućeni, takođe je mnogo analogije. Neki su ušli u „gradsku vladu“ da bi vratili dugove, drugi da bi oprali biografije…
Autor ovih redova dobrovoljno se prijavljuje da bude voditelj šou programa u najavi!
Dalibor Bubnjević