Kritičari vlasti se ujedinjuju, a Dalton…

Piše: Dalibor Bubnjević

Opoziciji u Zrenjaninu je pošlo za rukom ono što je njihovim kolegama na republičkom nivou nemoguća misija! Uspeli su za jedan sto da okupe sve relevantne subjekte koji se nalaze na dijametralnom političkom polu u odnosu na vladajuću kolaciju. Tu su članice Saveza sa Srbiju, DSS, LSV, sledbenici Borisa Tadića, nevladin sektor, itd. Ujedinili su se oko kritike nacrta Statuta Grada Zrenjanina i raspisivanja izbora za članove saveta i nadzornih odbora mesnih zajednica.
Pohvalno je koncetrisanje opozicije, budući da je upravo oporba jedan od oslonaca demokratskog društva. Opravdano se postavlja pitanje da li bi suparnici ovdašnjeg SNS-a trebalo da budu agilniji (proaktivniji) u nastupima. Stiče se utisak da su reaktivni, tj. da zauzimaju stav o ključnim temama tek nakon što nevladin sektor, ili pak mediji, razotkriju određenu aferu.
S druge strane, pojedine članice vladajuće koalicije su još više pogubljene od opozicije! Na nedavnoj Izbornoj konferenciji Gradskog odbora SPS-a su bili svi viđeniji socijalisti, ali ne i predsednik Željko Malušić. Da li je aktuelni pročelnik opravdano bio odsutan, ili pak ima osnova u kuloarskim pričama da će ga naslediti nekadašnji načelnik policije, ostaje da se vidi.
Ni među rojalistima nema mira! POKS potresa afera. Njihov lider u Zrenjaninu, iako pokrajinski dužnosnik, navodno vozi automobil Grada Zrenjanina.