KUGLANJE: Kuglašice „Kristala“ izgubile od Rumunki

Revanš utakmica Lige šampiona koja je danas odigrana na kuglani „Kristal“, domaćinima nije donela pobedu. Dame „Kristala“ poražene su od KK „Elektromureš Romgas“ iz Rumunije rezultatom 6:2 (3334:3256). Najviše čunjeva iz domaće ekipe oborila je Hermina Lukač (579), što je ujedno i najbolji rezultat utakmice, dok je najbolja među protivnicama bila Anita Mehez (568).

DSC_0022 . DSC_0023 . DSC_0025 .

– S obzirom da smo igrale u slabijem sastavu, zadovoljna sam kako smo završile utakmicu. Lakše je igrati na svojoj kuglani ali smo malo „zakazale“, nismo igrale kako znamo. Pre dve nedelje smo se oprobale na njihovom terenu. Imaju novu kuglanu, nove čunjeve ali mislim da smo ovde ekipno napravile bolji rezultat nego što smo tamo oostvarile – iskrena je Dragana Dorožan, kapitenka domaćeg tima.

Hermina Lukač je istakla da bi imale veće šanse za pobedu da su igrale i tri iskusne igračice Maja Đukić, Ljiljana Frenc i Sanela Milosav. Svoje utiske podelila je i Bosiljka Božić, sekretarka KK Kristal.

– KK Kristal je i ove godine učestvovao na svetskom kupu i u Ligi šampiona koje je prestižno takmičenje za kuglaše. Bez obzira na uspeh koji postižemo, bitno je da učestvujemo na tim takmičenjima i smatram da je jako važno da se svaka kuglašica oproba na svetskoj sceni. Ove godine smo igrale protiv Rumunki koje su izuzetno jake protivnice. Bila je ovo fer i korektna borba. One su druge ili treće u Evropi, što znači da smo imale male šanse za pobedu ali smo se trudile i dale sve od sebe, i zbog toga smo zadovoljne. Pored svih teškoća, naročito finansijskih, Klub je uspeo sopstvenim sredstvima da ode na takmičenje prvo u Češku, zatim i u Rumuniju – navela je Bosiljka Božić.

I.I.

Foto: Ivan Pančić

Opširnije u štampanom izdanju

DSC_0027 . DSC_0090 . DSC_0087 . DSC_0068 .DSC_0102 . DSC_0117 .