KUGLANjE MEMORIJAL DENDA-KEŠELj

Brankoviću prelazni pehar
Prvo mesto u konkurenciji seniora na Memorijalnom turniru „Denda-Kešelj”, održanom na kuglani zrenjaninskog Kristala, osvojio je Goran Ostojić (310 čunjeva), a drugi je Radovan Vlajkov (306). Obojica su Zrenjaninci, reprezentativci koji nastupaju za KK Beograd. Treći je bio Boris Manojlović iz zrenjaninskog Banata (282). Kod kuglašica najbolja je Dragana Dorožan iz Kristala (283), druga je njena klupska drugarica Gorica Stanić (256), a treća Ana Kuharik (248) iz KK Slavia (Kovačica).
Turnir je po drugi put organizovao KK Kristal kao sećanje na rekreativce Slavka Dendu i Božu Kešelja. U memorijalnom meču rekreativaca pobedio je Dane Branković (291), drugi je Svetomir Rakić (262), a treći je Ištvan Loci (251). Medalje i pehare za pobednike, kao i prelazni pehar za rekreativace uručila je Jovana Denda, kćerka pokojnog Slavka Dende.
– Cilj nam je, pre svega da se družimo i pokažemo da ovaj sport vole mladi, ali i nešto stariji rekreativci. Kondicija je bitna i presudna u ovom sportu koji ne poznaje starosne granice. To je pokazao i ovaj turnir – kaže sekretarka Kristala Bosiljka Božić.
Ž. CVETIĆ