KUGLAŠICE KRISTALA SU U 2016. GODINI ZABELEŽILE IZUZETNE REZULTATE

Zapažene na domaćoj i međunarodnoj sceni

U godini kada je Kuglaški klub Kristal obeležio 70 godina postojanja, kuglašice su se istakle uspesima na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Kuglašice su u prošlom prvenstvu Super lige Srbije osvojile drugo mesto, što je istorijski uspeh ekipe sastavljene od iskusnih i mladih takmičarki. Jesenji deo tekuće sezone u elitnom rangu, dame Kristala završile su na deobi prvog mesta i imaju realne izglede da postanu prvakinje Srbije.
Prošle godine kuglašice Kristala učestvovale su na Svetskom kupu na kojem su zauzele sedmo mesto, što je najveći uspeh koji je klub zabeležio na međunarodnoj sceni. Izborile su i plasman u Ligu šampiona, gde su se dva puta sastale sa klubom Schrechaim iz Nemačke. Oba meča bila su veoma neizvesna, na gostovanju je zabeležen poraz, a na domaćem terenu pobeda, ali su zbog bolje set razlike dalje prošle Nemice.
Kuglaški klub Kristal godinama vredno radi i na popularizaciji kuglanja, pa se sve više devojaka i mladića bave tim sportom. Mlađe selekcije kluba bile su zapažene na kupovima gradova koje organizuje Kuglaški savez Srbije, a omladinke su na ekipnom prvenstvu države osvojile drugo mesto.
Iza svega toga stoji vredan rad i trud sekretarke kluba Bosiljke Božić, trenera Marije Kresović, kapitenke seniorki Dragane Dorožan i svih kuglašica.
– Veoma sam ponosna na ekipu jer ženama u kuglanju nije lako. Kao i u drugim sportovima, suočavamo se sa rodnom diskriminacijom i borimo se protiv stava da je „ženi mesto u kujni, a ne u kuglani” – objašnjava Marija Kresović.
Sa njom se slaže i kapitenka Dragana Dorožan i dodaje da kuglanje još uvek nije dovoljno popularan sport u našoj zemlji, ali naglašava da je raduje što se sve više mladih bavi tim sportom.
– Veoma smo zadovoljni rezultatima u 2016. godini, ispunili smo sve ono što smo i planirali. Posebno se radujemo uspesima podmlatka, a sve to nam je podstrek da ove godine budemo još vredniji i uspešniji – s ponosom kaže Bosiljka Božić.

BIĆE BOLjE
Muška ekipa Kristala, koja se takmiči u Prvoj ligi Srbije – grupa Vojvodina, na kraju jesenjeg dela takmičarske 2016/2017. godine zauzima 10. mesto na tabeli. Nadaju se boljem plasmanu jer je ekipa veoma mlada i perspektivna, pa njeno vreme tek dolazi.

I. ISAKOV