kult info

SAJAM VINA
Udruženje „Klub vina” i Kulturni centar Zrenjanina, uz podršku Grada Zrenjanina i u saradnji sa Udruženjem vinogradara i vinara srednjeg Banata, organizuje manifestaciju „Najbolje vino Srednjeg Banata 2017”, u petak, 10. februara, od 12, časova, kada je proglašenje pobednika i dodela priznanja najuspešnijim učesnicima, do 18 časova, uz degustaciju. Na konferenciji za novinare, održanoj u ponedeljak, 6. februara, manifestaciju su predstavili direktor KC Goran Marinković i predsednik Kluba vina Šandor Šomođi.

IZLOŽBA
U izložbenom salonu Kulturnog centra, u petak, 10. februara, u 19 časova, biće otvorena izložba fotografija ReFoto konkursa – „Život i multimedija”.

„LEGENDE”
Koncert grupe „Legende” je u Kulturnom centru, u utorak, 14. februara, u 20 časova. Karte se prodaju svakog radnog dana i subotom, od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena je 800 dinara, a za organizovane posete 700.

„MARIJA STJUART”
U utorak, 14. februara, Kulturni centar organizuje odlazak u Narodno pozorište u Beogradu na predstavu „Marija Stjuart”. Polazak je u 17 časova ispred Kulturnog centra. Cena je 1.500 dinara. Nada Šargin je za ulogu kraljice Elizabete u predstavi dobila nagradu „Raša Plaović”.

„LjUBAV POPODNE”
U okviru Ciklusa filmova Garija Kupera u sredu, 15. i četvrtak, 16. februara od 20 časova u maloj sali Kulturnog centra biće prikazan film „Ljubav popodne” (Love in the Afternoon, 1957, SAD). Režija Bili Vajlder. Glavne uloge Gari Kuper, Odri Hepbern i Moris Ševalje.

FILMOVI
U subotu, 11. februara, od 17 časova, u Kulturnom centru se prikazuje dečji animirani film:
„Snežna kraljica 3 – Vatra i led” a od 19 i 21 „Pedeset nijansi – Mračnije” (ne preporučuje se za gledaoce mlađe od 16 godina. Dečji film „Pevajmo” (Sing) na programu je u nedelju, 12. februara, od 17 časova, od 19 drugi deo filma „Zona Zamfirova”, a od 21 čas „Pedeset nijansi – Mračnije”. Ulaznice su 250 dinara.

POZORIŠTE
U Narodnom pozorištu „Toša Jovanović”, u subotu, 11. februara, u 20 časova, igra se „Večera budala”, a u utorak, 14. februara, u 20 časova, „Romeo i Julija”. Na Sceni „Todor Manojlović” je u ponedeljak, 13. februara, u 20 časova, „Priča o Feniksima” u izvođenju CEKOM-a i Grupe „Korak”, u režiji Smiljane Tucakov i Dejana Kalejskog – projekat „Otvorena vrata pozorišta”. U subotu, 11. februara, u 10 časova, igra se „Plavi Petar”.

AMIRIN KONCERT
Koncert Amire Medunjanin je u subotu, 4. marta, u 20 časova, u Kulturnom centru. Na novom albumu „Damar” (2016), koji je na CD-u u Srbiji objavila promoterska kuća „Long plau”, snimila je „Kad ja pođoh na Benbašu”, „Šta ćemo ljubav kriti”, „Vjetar ružu poljuljjkuje” i druge sevdalinke i tradicional u novim aranžmanima… Karte su 1.000 dinara i prodaju se od ponedeljka, 13. februara svakog radnog dana od 18 do 20 časova i subotom od 10 do 12 časova.

MUZEJ ZA PRAZNIK
Povodom Dana državnosti Srbije – Sretenje, izložbeni saloni Narodnog muzeja Zrenjanin biće otvoreni 15. februara od 11 do 17 časova, a 16. februara ne rade.

FILM O GIMNAZIJI
„Svetionik nad Banatom”, prvi deo dokumentarnog projekta čiji su autori „Digital Style” i Zoran Slavić, „Zrenjaninska gimnazija i profesor Lerik”, biće prikazan u petak, 10 februara, u 19 časova, u MZ „Veljko Vlahović. Organizatori su , „Digital Style”, Zrenjaninska gimnazija i „Bagljaškult”. Učestvuju direktor Gimnazije Milan Radaković i režiser Zoran Slavić.

JUBILEJ PESNIKA
Jubilarno, deseto pesničko druženje biće u četvrtak 9. februara, u 19 časova, „Papilonu” i posvećeno je vinu i ljubavi. Organizacija: Banatski kulturni karavan.

VINO, LjUBAV…
„Vino gutljaj ljubavi i zdravlja” je manifestacija koja će biti po drugi put ispred „Renesanse”, povodom Svetog Trifuna i Svetog Valentina (od 12 do 15 časova). Organizatori su Udruženja poslovnih žena „Sofia” i IP Media 023 Zrenjanin, uz podršku Grada Zrenjanina,Turističke organizacije, Kulturnog centra, Udruženja vinara i vinogradara iz Banata, „Gomeksa”, umetnika, pesnika i ljubitelja vina.

„OMEGE” U PIVNICI
Zrenjaninski VIS „Omege” ponovo svira u nedelju 12. februara, od 19.30 časova, u Pivnici „Četir`konja debela”. Nakon izuzetnih muzičkih uspeha i duže pauze, članovi „Omega” su se ponovo okupili i 2014. obeležili 50 godina od osnivanja u Pozorišnom klubu „Zeleno zvono”. Potom su imali romantične veoma posećene koncerte u beogradskom „Mikser hausu” i novosadskom „Cepelinu”, zrenjaninskoj Pivnici i „Malom jezeru”…