Predsednički kandidat „Dveri“ u Zrenjaninu

– Politički i ekonomski program kojim ću se, kao predsednički kandidat, preporučiti građanima Srbije zasnovan je na ideji političkog suvereniteta i ekonomskog patriotizma. To je potpuno suprotno lošoj praksi koja se primenjuje skoro dve decenije, a pod aktuelnom vladom je još gora. Zbog medijske blokade građani ni ne znaju da najveći doprinos održavanju Srbije u životu daju proizvođači hrane i dijaspora, koji svake godine u ekonomski krvotok naše zemlje ubrizgaju 5, odnosno 2 miijarde evra. S druge strane najveći ino investitor je bužet Srbije koji izdašno pomaže strane ulagače i to – novcem pozajmljenim na međunarodnom tržištu kapitala pod veoma nepovoljnim uslovima. Sve to mora da se promeni, a predsednički izbori su možda poslednja prilika za promenu.

Ovim rečima se Boško Obradović, predsednički kandidat Narodnog pokreta „Dveri“ obratio javnosti na danas održanoj konferenciji za medije u Zrenjaninu.

Narodni poslanik „Dveri“, poznatati agroekonomista profesor dr Miladin Ševarlić kritikovao je kontinuirano smanjivanje agrarnog buџeta u poslednjim godinama, a posebno se osvrnuo na štetnost parterstva sa nemačkim „Tenisom“.

– Ako se račina na izvoz svinjetine u Rusiju, to je s obzirom na njeno ekonomsko jačanje potpun promašaj. Bojim se da će „Tenis“ poslovati po drugačijim principima nego u Nemačkoj, gde se oslanja na samostalne kooperante, a ovde namerava da uz farmu, pod svoju kontrolu stavi i zemljište. Daleko bole bi bilo ulagati u tov junadi koja ima dobru prođu u Zapadnoj Evropi. Privatizacija PK „Beograd“ takođe ne bi smelo dopustiti – komentarisao je profesor Ševarlić.

M. S-n.