kult info

IZLOŽBA O EKOLOGIJI
Otvaranje izložbe „Energija za održivi svet” biće u petak, 8. januara, u 19 časova, u holu Kultrurnog centra Zrenjanina. Povod je francusko-srpski mesec nauke, a organizatori su Francuski institut u Srbiji, u saradnji sa Osnovnom školom „Dr Jovan Cvijić” i Kulturnim centrom Zrenjanina. Predviđene su i projekcije i radionice.

TRIBINA
U organizaciji Udruženja zrenjaninskih vinara i Kulturnog centra, u utorak, 12. januara, u 19 časova, u maloj sali je tribina „Kultura vina – Pokret garažista u vinarstvu”. Uvodno izlaganje – Šandor Šomođi, vinar i vinogradar.

„ĐAVO IZ JAGODE”
U petak, 22. januara, u 20 časova, stand up komičar Srđan Dinčić izvešće predstavu „Đavo iz jagode” u Kulturnom centru. Dinčić je i jedan od scenarista emisije „Veče sa Ivanom Ivanovićem”, kao i učesnik-voditelj emisije „Četiri i po muškarca” a ima i više stotina nastupa u Srbiji i regionu. Karte se prodaju na biletarnici od ponedeljka, 11. januara, svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena je 400 dinara, za organizovane posete 300 a za đake i penzionere 200.

POSETA „MADLENIJANUMU”
U sredu, 13. januara, Kulturni centar Zrenjanina organizuje posetu Madlenijanumu na pozorišnu predstavu „Male tajne”. Tekst i režija Goran Marković. Igraju Predrag Ejdus, Tihomir Stanić, Srđan Timarov, Ivan Bosiljčić i dr. Polazak je u 16.30. ispred Kulturnog centra a cena 1700 dinara.

REPERTOAR POZORIŠTA
Na Lutkarskoj sceni Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” u nedelju, 10. januara, u 18 časova, na repertoaru je „Crvenkapa”.