KULTURNI CENTAR: Najnoviji filmovi za vikend

 

U velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina svake subotnje i nedeljne večeri prikazuju se najnoviji filmovi, a tokom dana i dečji filmski repertoar. To će, ubuduće, biti glavni bioskopski program, osim onog koji se prikazuje u maloj sali, a koji je, uglavnom, tematski.

Ovo je omogućeno zahvaljujući ugovoru koji je Kulturni centar nedavno potpisao sa firmom „Art Vista” iz Beograda u čijem sastavu rade „Roda cineplex” iz Beograda i novosadska „Arena”.

Upravo ovaj distributer je bio višegodišnji partner zrenjaninskog Bioskopa „Sinema“ koji više ne radi.

– Pošto Bioskop „Sinema“ više ne radi, u dogovoru sa nama, napravljen je kontakt firme „Ast Vista“ i Kulturnog centra – kaže Dragan Vidaković.

Prema rečima Vidakovića, nakon kupovine Bioskopa „Balkan“ dosta je investirano u novi bioskop, a projekcije nisu stale ni nakon isteka vremena predviđenog ugovorom, a to je bila 2010. godina. Svu ugrađenu opremu, kao i bioskopske stolice, kinoprojektore i platna, ostaviće gradu o čemu će potpisati sporazum sa kojim  se, kako kaže, gradonačelnik načelno složio.

Kako ističe direktor Kulturnog centra Zrenjanina Goran Marinković, ovo je novi izazov za ustanovu na čijem je čelu.

– Imamo sve uslove da nastavimo tamo gde je Bioskop „Sinema“ stao – kaže Marinković. – Trudićemo se da omogućimo sugrađanima uvid u savremenu kinemoatografiju i kvalitetne projekcije uz cene primerene posetiocima.

Branka Jajić

 

REPERRTOAR U SUBOTU I NEDELJU, 3. i 4. decembra 

Subota

DEČJI ANIMIRANI FILM „VAJANA“ – projekcija od 16 časova:
Neverovatna animirana avantura o tinejdžerki koja kreće u hrabru misiju. Film dolazi iz „Diznijevog“ studija i sinhronizovan na srpski jezik. Glasove glavnim junacima dali su Marko Kon, Ivona Rambosek, Dejan Lutkić, Dragan Mićanović, Maja Odžaklijevska i Ivana Knežević. Ulaznica je 250 dinara.

„SAVEZNICI“ (ALLIED) – projekcija od 18 časova
Špijunski triler, ratna drama i ljubavna priča u kojoj igraju Bred Pit i Marion Kotijer (Bred Pitt – Marion Cotillard) uzbudljiva ljubavna ratna drama… Režija Robert Zemekis/Robert Zemeckis.
Ulaznica je 250 dinara.

„STADO“ – projekcija od 20.15 časova
Domaća urnebesna satirična komedija o životu iza kamere i stvaranju umetničkog dela sedme umetnosti… Režija Nikola Kojo. Igraju Nikola Kojo, Zoran Cvijanović, Vesna Trivalić, Nataša Ninković, Nikola Đuričko, Goran Šušljak, Srđan Timarov, Branislav Trifunović … Ulaznica je 250 dinara. www.filmstado.com
Nedelja

DEČJI ANIMIRANI FILM – „VAJANA“ – projekcija od 16 časova.

„STADO“ – projekcija od 18 časova.

„DOLAZAK“ (ARRIVAL) – projekcija od 20 časova.
Drama koju potpisuje rfeditelj Denis Villeneuve. U glavnim ulogama  Amy Adams i Jeremy Renner. Naučno-fantastični triler o vanzemaljskom dolasku i spuštanju 12-est letilica na različitim lokacijama širom sveta… Ulaznica je 250 dinara.