KUP RADIVOJA KORAĆA: Sveci stigli u Niš

Košarkaši žitištanskog KK Sveti Đorđe danas popodne su doputovali u Niš gde sutra počinje finalni turnir Kupa Radivoja Koraća. Turnir sutra od 17 časova otvara susret Sveti Đorđe – FMP. Igrači i rukovodstvo kluba iz Žitišta su se smestili u Hotelu Aleksandar”, gde je odsela i ekipa čačanskog Borca i već su trenirali u hali Čair”.

Zaista mi je nestvarno da smo učesnici ovako velikog i značajnog turnira. Kao na svim velikim događajima imali smo policijsku pratnju od samog ulaska u Niš, pa sve do hotela. Sve je na visokom nivou, a mi jedva čekamo sutrašnju utakmicu sa ekipom FMP-om iz Železnika. Oni su veoma dobra i spremna ekipa, pa će nam trebati mnogo sreće i maksimalnog zalaganja da bismo priredili još jednu senzaciju – rekao je košarkaš svetaca Marko Tomić.

Plejmejker ekipe Danijel Čuč, od koga će sutra umnogome zavisiti igra, svestan je da će pritisak na njega biti velik, ali očekuje da će se dobro predstaviti publici u hali.

Ovo je jedna velika utakmica za nas i spektakl za Žitištane, Zrenjanince i sve ljubitelje košarke. Velika je čast biti u društvu ovakvih velikana i mislim da mi sada pišemo istoriju košarke u Banatu. Samim plasmanom na finalni turnir ostvarili smo neverovatan uspeh, ali nadam se da ćemo protiv FMP- a pružiti maksimim i da ćemo pokazati svim gledaocima u „Čairu“ da nismo slučajno došli do ove faze takmičenja – kaže Danijel Čuč.

Utakmicu Sveti Đorđe – FMP pratiće i ekipa lista „Zrenjanin”.

D. Petrović

Raspored utakmica:

Sveti Đorđe – FMP, četvrtak 14.2.

Partizan – Novi Pazar, četvrtak 14.2.

Mega Bemaks – Borac (Čačak), petak 15.2.

Crvena zvezda – Dinamik , petak 15.2.

Sve mečeve prenosi Arena sport TV.