LETNJA STRUČNA PRAKSA ZREPOKA, GRADA I FAKULTETA: Poziv firmama i studentima

Zrenjaninski poslovni krug (ZREPOK) i Unija poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina pozivaju kompanije da se prijave za učešće u projektu „Letnja stručna praksa“, koji se realizuje od 2010. godine u saradnji sa Tehničkim fakultetom „Mihajlo Pupin“, a uz podršku Grada Zrenjanina. Cilj projekta jeste da se omogući studentima TF „Mihajlo Pupin“ da steknu praktična znanja i veština, što će ih bolje pozicionirati na tržištu rada.

– „Letnja stručna praksa“ se organizuje kako bi se ostvarila saradnja Tehničkog fakulteta, privrednika i preduzetnika i lokalne samouprave, čime će se postići razmena znanja i iskustava i mogućnost uticaja privrednika na profilisanje kadrova koji su neophodni zrenjaninskoj privredi – kaže Izabela Kiš, sekretarka ZREPOK-a.

ZREPOK će najboljeg studenta nagraditi sa stipendijom u iznosu od 120.000 dinara, dok će fakultet obezbediti besplatne master studije praktikantu koji najuspešnije odbrani svoj projektni zadatak.

Kompanije koje se prijave nećete imati nikakve obaveze u vezi sa isplatom zarade studentima.

Učesnici projekta će biti studenti sa treće i četvrte godine studija, i u skladu sa tim treba da bude i složenost projektnog zadatka. Studenta firme biraju same.

Kompanije se mogu prijaviti do 3. maja, na mejl kis.izabela@gmail.com. Konkurs za studente biće otvoren od 24. aprila do 20. maja.

Programom je predviđeno da praksa traje 3 meseca, a za koordinaciju svih projektnih aktivnosti zadužen je ZREPOK.

M.B.