LIDER SDS-A U ZRENJANINU: Verujemo u pobedu

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić večeras je posetio naš grad i sa članovima i simpatizerima partije održao prvi radni sastanak, započevši time predizbornu kampanju.
Tadić je najavio i da će njegova stranka učestvovati na parlametarnim, predsedničkim, a negde i na lokalnim izborima.
Lider SDS-a je poručio da mu je veliko zadovoljstvo što je ponovo u Zrenjaninu sa svojim prijateljima i saborcima iz teških vremena.
Sa velikim optimizmom izlazimo na izbore. Idemo u pobedu. Bićemo žestoka opozicija ovoj vlasti i Vučićevom režimu. Borićemo se za građanske vrednosti, decentralizaciju, regionalizaciju, prava radnika, novi izborni zakon koji će imati mnogo viši nivo direktne izbornosti predstavnika građana, a ne kao do sada da samo jedan čovek, predsednik Republike, bude direktno izabran.
Želimo što bližu vezu između građana i njihovih predstavnika i viši nivo odgovornosti.

Zalagaćemo se za zaštitu životne sredine. Tu politiku smo mi i započeli i postali njeni rodonačelnici u periodu od 2008. do 2012. postavljajući prve sisteme za reciklažu. Borićemo se i za regionalno pomirenje i za članstvo u Evropskoj uniji poručio je Boris Tadić u Zrenjaninu, predstavivši svoj politički program.
Izrazio je nezadovoljstvo zbog toga što se opozicija nije dogovorila oko nastupa na predstojećim izborima, ali je kao pozitivno ocenio ujedinjenje Socijaldemokratske stranke sa Demokratama Srbije.
U njoj su sabrani ljudi koji su se godinama borili za demokratizaciju naše zemlje, koji su pobeđivali Miloševićev režim i dva puta radikale na izborima, a jednom smo izgubili 2012. godine. Ponovo smo se okupili s namerom da se ponovo izborimo za pobedu. Nisu nam ni onomad davali šanse, ali ponovo ćemo pobediti – rekao je Tadić.


M.Malbaški
Foto: Jovan D. Njegović