LUTKARSKO-DRAMSKA SEKCIJA OŠ „VUK KARADŽIĆ“: Đaci postepeno prebrode strah od javnog nastupa

Učenici odeljenja IV2 Osnovne škole „Vuk Karadžić“ odigrali su u četvrtak 19. aprila dve predstave za svoje vršnjake, koji su napunili veliku salu Kulturnog centra. Mali glumci članovi su lutkarsko-dramske sekcije koju vodi njihova učiteljica Daliborka Putić Berarov i svake godine redovno stvaraju predstave sa kojima učestvuju na festivalima u raznim gradovima u Srbiji.

Daliborka Putić Berarov vodi ovu sekciju kao deo slobodnih aktivnosti u okviru nastave. U utorak članovi sekcije izveli su predstave „Moje mašte kap – čarolije slap“ i „Đorđe Džek nemi dečak“.

– Učestvuje petnaestak dece, iz mog IV2 razreda. Uglavnom se prvo stide kada izađu na scenu. Grupu koja je radila predstavu „Đorđe Džek nemi dečak“ čine jako stidljiva deca, kojima je trebalo puno vremena da stanu na scenu, da se otvore i da odigraju. Imali ste priliku da vidite kako je to sada izgledalo – i oni su jako ponosni na to što uspeli sve da izvedu i da savladaju svoj strah od javnog nastupa – ističe Daliborka Putić Berarov.

Učiteljica Daliborka i njeni đaci sada se spremaju za republičku smotru 11. maja u Pozorištu mladih u Novom Sadu. Tamo će nastupiti sa predstavom koja je prošla selekciju za Smotru – „Moje mašte kap – čarolije slap“.

M.M.