SAJAM OBRAZOVANJA: Koji fakultet izabrati

Visokoškolske ustanove iz Srbije predstavile su danas u zrenjaninskom Kulturnom centru studijske profile i uslove studiranja. Sajam obrazovanja i omladinskog preduzetništva okupio je predstavnike fakulteta i visokih škola, s obzirom na to da je namenjen učenicima završnih razreda srednjih škola, što je i jedan deo njihove profesionalne orijentacije.

SAJAM OBRAZOVANJA 0008_

Održan jer i sajam omladinskog preduzetništva na kome su učestvovali Filijala zapošljavanja Zrenjanin, Regionalna privredna komora, Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj Banat”, Opšte udruženje preduzetnika, Kancelarija za mlade, START-IT inkubator… Teme su bile IT preduzetništvo, mogućnost zarade preko interneta i resursi za početak – ideje za pokretanje posla.

Sajam je otvorila Snežana Oluški Vlačić, koja je na čelu Školske uprave za Banat. Ona je poželela maturantima da izaberu željeno zanimanje i da uspešno stignu do diplome, dok je Tatjana Mijatović, direktorka filijale za zapošljavanje, istakla da je sajam jedan od načina da srednjoškolci upoznaju ponudu fakulteta i lakše odluče koji će upisati. Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika, istakao je da će u zrenjaninskim srednjim školama biti i novih smerova, a fakultete van Zrenjanina pozvao je da u našem gradu otvore svoje ispostave.

Sajam su organizovali Školska uprava za Banat, Nacionalna služba za zapošljavanje – filijala Zrenjanin, Grad Zrenjanin i Kulturni centar.

M.B.

SAJAM OBRAZOVANJA 0004_

SAJAM OBRAZOVANJA 0006_

SAJAM OBRAZOVANJA 0001_

SAJAM OBRAZOVANJA 0013_

SAJAM OBRAZOVANJA 0010_