Magyarországi makó város képviselői voltak Nagybecskerek Vendégei

Makó város polgármestere városunkban tett látogatást
A múlt szerdán a nagybecskereki levéltár kiállítótermében Az autó mely kerekekre állította a világot címmel kiállítás nyílt, amely a híres Ford-T modellt mutatja be. A kiállítás, melyet Čedomir Janjić Nagybecskerek polgármestere és Farkas Éva Erzsébet Makó polgármester asszonya nyitották meg, a makói József Attila múzeum és a Nagybecskereki Levéltár együttműködésének köszönve valósulhatott meg. A Ford ezen legismertebb modelljét a makói születésű Galamb József tervezte, aki Henry Ford egyik legközelebbi munkatársa volt.
A nagybecskerekieknek egy különleges élményben volt részük, ugyanis szerdán egész nap a város főterén egy 1921-ben készült T-modell volt kiállítva, melyen a kiállítás megnyitója előtt a két város polgármestere egy kört tettek meg a város központjában.
Makó városának képviselői Farkas Éva Erzsébet vezetésével a nagybecskereki Sonja Marinković Általános Iskolát is felkeresték, ahol Jelena Jenovay igazgatónő fogdta a magyarországi vendégeket. A polgármester asszony az iskola igazgatónőjével való találkozón a magyarul tanuló diákok száma, valamint az iskola működtetésének és fenntartásnak a módja felől érdeklődött. A magyarországi vendégek látogatásuk végén, egy tantermet tekintettek meg, amely a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával újult meg.