A hétvégén ünnepelt Muzslya-Lezajlottak a településen az idei búcsúnapi programok

Színvonalas és tartalmas falunapi programok
Szeptember második hétvégéjén megkétszereződött Közép-Bánát legnagyobb magyarlakta településének lakossága, ugyanis ekkor ünnepelték a muzslyaiak a falu napját és a templombúcsút. A szervezők – a helyi közösség tanácsa, a civil szervezetek és egyesületek – ezúttal is gazdag és sokrétű programokkal várták az érdeklődőket.
Csütörtökön, szeptember 8-án hivatalosan átadták a Vöröskereszt helyi szervezetének új helyiségét, amely a néhai Piros Csizma udvarában található. Másnap, szeptember 9-én ünnepi keretek között megnyitották a Magyar Házban megrendezett közös kiállítást, ahol bemutatkozott a Muzslyai Amatőr Képzőművészeti Klub (MAKK), a Nők Klubja, a Road Flyers Motorosklub, a Rádióklub, a RÉMUSZ – Hagyományápolók Egyesülete, valamint vendégként a nagybecskereki Petőfi Magyar Művelődési Egyesület Százszorszép kézimunkacsoportja, valamint moholi, óbecsei, és lukácsfalvi kiállítók is.
Szombaton, szeptember 10-én a település 126. évfordulója alkalmából ünnepi szentmisét szolgáltattak a Szűz Mária Szent Neve templomban, mely után a Muzslai Petőfi Sándor MME nagytermében egy díszülésre került sor, ahol kiosztották a falu-díjait azon személyeknek, akik az elmúlt évek folyamán sokat tettek a faluért és öregbítették annak hírnevét. Elismerésben részesült Hallai Magdolna, Varga Ilonka, Csíkos Anna, Gera Erzsébet, Kovács Katalin, Kocsobán Julianna, Ispánovity Mónika, Vesna Kostadinović. Visnyei Diana, Dobó József, Takács József, Parigrósz István, Rácz János, Váci Mihály, Báló Ernő, Dvorák József, Halmai Tibor és Czirok Attila.
A díszülés keretében aláírták a magyarországi Mátramindszenttel még augusztus elején magyar nyelven aláírt testvértelepülési szerződés szerb nyelvű változatát is, ezzel is megerősítve a két település közti szoros együttműködési lehetőségek kibontakozását.
Ezenkívül rendeztek még búcsúi hangversenyt, mely keretében felléptek a Don Bosco ifjúsági kórus és zenekar fiataljai, ünnepi és alkalmi szentmiséket, továbbá tarka művelődési műsort, barátságos és bajnoki kézilabda-, illetve labdarúgó-mérkőzéseket, csirkepaprikásfőző versenyt, a helybeli amatőr képzőművészek jóvoltából szabadtéri festészetet a legfiatalabb műkedvelőknek, valamint színvonalas koncerteket is, ahol a szép számban megjelent közönség a szabadkai Voz és a Night Cruisers Band zeneszámai mellett szórakozhatott.
BORBÉLY TIVADAR