„MEDIFIZIO” – NOVA SPECIJALISTIČKA ORDINACIJA IZ OBLASTI FIZIKALNE MEDICINE: Dijagnostika, prevencija, lečenje i rehabilitacija

U Maloj Americi u Gundulićevoj 1b je otvorena nova specijalistička ordinacija fizikalne medicine i rehabilitacije „Medifizio“. Osim usluga specijalističkog pregleda i klasične fizikalne terapije, u ovoj ordinaciji pružaju usluge ultrazvučnog pregleda zglobova i mekih tkiva, bave se mezoterapijom bola, kao i uslugama aparaturne fizikalne terapije najsavremenije tehnologije kao što je TECAR  i terapija dubokim oscilacijama.

– Na taj način možete brzo i efikasno rešiti probleme nastale kao posledica bolesti ili povreda, ali isto tako možete da očuvate i unapredite svoje zdravlje, poboljšate kvalitet života i usporite proces starenja – savetuju u ordinaciji „Medifizio”.

Indikacije su sva reumatološka oboljenja, stanja nakon povreda i ortopedska oboljenja, neurološka oboljenja, stanja posle hirurških intervencija, korekcija deformiteta kod dece (deformiteti kičme, stopala, nepravilno držanje tela).

Kako navode, primenjuje se individualni pristup u lečenju uz celokupno sagledavanje pacijenta. Ultrazvučnim pregledom dobija se detaljan prikaz zglobova, mišića, tetiva i mekih tkiva, što omogućuje lekaru da sa visokom preciznošću dobije jasnu sliku pri uspostavljanju dijagnoze. Metoda je apsolutno bezbedna i neinvazivna. Može se ponavljati više puta u kraćim vremenskim intervalima.

Mezoterapija je minimalno invazivna tehnika aplikacije leka ili bioaktivnih supstanci direktno u kožu iznad ili u neposrednoj blizini patološkog stanja koje se tretira. Osnovni postulat mezoterapije je „malo, razređeno i u pravo mesto”. Tako se izbegavaju sistemski i neželjeni efekti lekova. To je u suštini alternativni način davanja standardnih lekova sa veoma dobrim i sigurnim rezultatima.

TECAR terapija ili terapija dubokom toplotom predstavlja lokalizovanu upotrebu visokofrekventnih radiotalasa koji utiču na ubrzanje lokalnog metabolizma i eliminaciju štetnih produkata, pojačavaju funkciju faktora rasta, te se stimulišu lokalni regenerativni i reparatorni procesi. Terapija je veoma prijatna, a nakon tretmana se oseća smanjenje ukupnih tegoba, olakšana pokretljivost i poboljšana funkcija tretiranog telesnog segmenta.

Terapija dubokim oscilacijama je veoma efikasna, a u isto vreme jedinstvena, prijatna i neagresvna za pacijenta. Eliminiše bol, otok, mišićnu napetost, poboljšava ishranu tkiva, ubrzava oporavak posle povreda i operacija. Široko polje indikacija bez neželjenih dejstava i ograničenja.

U maju mesecu ordinacija nudi penzionerima popust od 15 odsto na sve usluge.

Vlasnik ordinacije je mr sc. med. dr Zorica Ćulibrk, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije sa dugogodišnjim iskustvom.

  • Radno vreme:

Ponedeljak-petak 9-20 časova

Subota 9-14 časova

Nedelja: neradan dan

  • Kontakt:

Telefon: 064/1234456

023/3105940

  • Adresa:

Gundulićeva 1b, Zrenjanin