MEĐUNARODNO TAKMIČENJE DUVAČKIH ORKESTARA : „Begej fest” osmi put u gradu

U Zrenjaninu će se od 21. do 23. juna održavati Međunarodno takmičenje duvačkih orkestara – „Begej fest”, i to po osmi put. Takmičiće se orkestri iz Mađarske, Rumunije i Srbije, biće održana Šesta regionalna konferencija WASBE za centralnu i istočnu Evropu i koncerti u centru grada. Manifestasciju su danas predstavili, na konferenciji za novinare u Gradskoj kući, Simo Salapura,pomoćnik gradonačelnika, Branislav Gagić, predsednik Upravnog odbora Gradskog duvačkog orkestra i direktor WASBE za Srbiju i Vladmir Milošev, menadžer.

Svečano otvaranje je u petak, 21. juna, u 19 časova, na Trgu slobode kada je i koncert Reprezentativnog orkestra Garde Vojske Republike Srbije iz Beograda. U subotu, 22, juna, od 15.30 časova, do 19 časova, orkestri će se takmičiti u Kulturnom centru. Celovečernji koncert orkestra iz mađarske je u 20 časova, na Trgu.

U nedelju, 23. juna, orkestri će se takmičiti od 15.30 časova, do 18.30 časova.

Defile orkestara je od 19.30 časova kroz glavnu ulicu, a, potom je proglađenje pobednika i uručenje diploma, a u 20.30 časova je koncert Orkestra MUP-a Srbije.

Tokom trajanja Begej festa, svakodnevno se u Hotelu Vojvodina održava Regionalna konferencija WASBE-a, a po prvi put biće organizovan i seminar za dirigente duvačkih orkestara.

Organizatori manifestacja su Svetska Asocijacija za Duvačke Simfonijske Orkestre i Ansamble (WASBE) i Gradski Duvački Orkestar Zrenjanin, uz podršku Grada Zrenjanina.

U slučaju lošeg vremena, svi koncerti će biti održani u Kulturnom centru.

B. Jajić