MILICA DOSKOVIĆ, OPERSKA UMETNICA, U NEDELJAMA VANREDNOG STANJA

Sa troje dece u osam škola na virtuelnoj nastavi

Sugrađanku Milicu Dosković, vokalnu umetnicu, članicu Hora Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, navikli smo da gledamo u njenoj matičnoj kući, u zrenjaninskom Pozorištu, ali i na brojnim manifestacijama u gradu. Sada tokom vanrednog stanja prenela je neizmernu energiju i kreativnost i na svoju decu – uspeva da organizuje njihove svakodnevne aktivnosti, jer istovremeno pohađaju nekoliko škola.
– Uspevamo, navikli smo da imamo zahtevne ciljeve, tako da je i ovaj izazov, kako bi mladi rekli, prihvaćen. Naravno, prvih dana smo se našli u blagoj pometnji, prosto, novonastala situacija je tražila vreme, da svi konsolidujemo svoje obaveze, da se veoma brzo organizujemo, najviše oko tehnike. Mislim da su se deca snašla mnogo bolje od mene, što je i prirodno. S druge strane, voditi osam škola nije nimalo lako ni u jednim uslovima.

Troje dece, a osam škola? Koliko vremena i truda to zahteva i u redovnim uslovima?
– Svo troje dece pohađa, osim redovne, i nižu muzičku školu, a dve devojčice i nižu baletsku. Pratimo onlajn i trenere sportova kojima se oni bave. Učiteljice, nastavnici i profesori su sa zaista velikom pažnjom, blagonaklonošću i angažovanjem gotovo preko celog dana (neki čak i nedeljom), uspeli da onlajn nastavu vremenom približe deci i da pomalo opuste i nas roditelje. Naravno, nešto je do dece, a nešto i do nas roditelja, koliko možemo novonastalu situaciju da učinimo što staloženijom.
Branka Jajić
Opširnije u štampanom izdanju