MILICA SUDILA SVETSKIM TENISERIMA

Fokus je na liniji i nema treme

Početkom juna centar teniskog sveta bio je Beograd, gde je održan „Adri tur”, a u ulozi sudije bila je i Zrenjaninka Milica Dajin. Suđenjem se bavi već šest godina, a kao arbitar sa nacionalnom licencom odabrana je za linijskog sudiju na takmičenju koje je organizovao Novak Đoković, a na kojem su, osim prvog tenisera sveta, nastupili i neki od najboljih igrača sveta – Dominik Tim, Aleksander Zverev, Grigor Dimitrov. Takođe je sudila i na seniorskom turniru Teniskog saveza Srbije koji je prethodio „Adria turu”.
– Veliki je izazov biti glavni sudija na mečevima tenisera koji su u Top 200 na svetu. Iako je glavni turnir bio egzibicionog karaktera, ono što ga čini posebnim jeste rang učesnika. Zbog toga mi je bilo vrlo značajno to što sam kao zaljubljenik u ovaj sport i relativno mlad sudija dobila priliku da budem deo ove manifestacije. Počastvovana sam pozivom – kaže Milica Dajin.
Suditi na mečevima koje prate ljubitelji tenisa širom sveta, nije lak zadatak, potvrđuje naša sagovornica.
– Trema je, naravno, bila prisutna, ali mi je pomoglo to što sam radila tokom cele nedelje, pa sam se navikla na prisustvo najboljih igrača. Takođe, trudila sam se da se fokusiram na liniju i da ne razmišljam o tome ko je na terenu – navodi Milica i dodaje da želi da sudi na najvećim teniskim turnirima kao što su gren slemovi i ističe da će nastojati da to i postigne.
M. Maričić