MINISTAR DJORDJEVIĆ U ŽITIŠTU I NOVOJ CENJI: Pripremaju se socijane karte

– Posetama opštinama i centrima za socijalni rad pruža pravi se pravi uvid o potrebama krajnjih korisnika socijalnih peimanja. Prilikom posete Žitištu i Novoj Crnji upravo sam čuo to što nas interesuje. Problema ima, ali oni nama nisu uvek predočeni, tako da sada moramo to da ispravimo. Veoma je važno da opštine dobro planiraju budžet. Hteo bih da ukažem da su u toku pripreme za izdavanje socijalnih karata (prva faza ovog jula), koje će u Srbiji zaživeti do 2021. godine. Radimo ih po danskom principu koji se pokazao kao najbolji. Za nas je važno da imamo jasnu sliku kakva nam je socijalna zaštita, da znamo kome dajemo sredstva i da sve to bude trasnsparento – rekao je u subotu, prilikom posetama opštinama Žitište i Nova Crnja Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijana pitanja i dodao da su izdvajanja za socijalnu zaštitu, iz godine u godinu, sve veća.

Djordjević je u Žitištu razgovarao sa predsednikom Mitrom Vučurevićem i njegovim saradnicima, a sastanku je prisustvovala i Snežana Vučurevićč, načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga.

U Novo Crnji, ministar Đorđević je razgovarao sa predsednikom Vladimirom Brakusom, a najveći deo vremena proveo je u Aleksandrovu, u Udruženju hraniteljica Ono malo do sreće – Mića Vlahović” gde im je domaćin bila Jasmina Naukovski, predsednica Udruženja. Ministarstvo je poklonilo Udruženju laptop, a na zahtev mališana, uskoro će stići i trambolina.

M.B.

Foto: zitisteonline i Jovica Batanski