MLADI FUDBALERI IZ ZRENJANINA USPEŠNI U BEČU I MARIBORU

Dečaci osvetlali obraz

Akademija Bambi je u Austriji izvojevala devet pobeda, imala je dva poraza i isto toliko remija, a igrali su nerešeno (2:2) sa Sanderlendom, koji je pobedio na turniru

Ekipa fudbalske Akademije Bambi proteklog vikenda je učestvovala na nezvaničnom prvenstvu sveta u fudbalu za dečake 2009. godište koje je održano u Beču. Mladi Bambijevci su u Austriji izvojevali devet pobeda, imali su dva poraza i isto toliko nerešenih mečeva.
Zrenjaninci su pokazali da mogu ravnopravno da se nose sa najboljim svetskim timovima. Zauzeli su 41. mesto, a činjenica da su igrali nerešeno (2:2) sa Sanderlendom koji je osvojio turnir pokazuje da je veoma mala razlika u kvalitetu ekipa.
Na kvalifikacionim turnirima koji su održani širom sveta, učestvovalo je više od 1.000 ekipa, a 128 timova obezbedilo je nastup na takmičenju u Beču. Između ostalih, nastupili su Sanderlend (Engleska), Red bul Salzburg (Austrija), Bajern Minhen (Nemačka), Juventus (Italija), kao i ekipe iz Kanade, Kine, Ukrajine, Azerbejdžana, Rumunije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine.
Predstavnici Akademije Bambi učestvovali su i na „Miklavž kupu” u Mariboru (Slovenija). Generacija 2007. osvojila je prvo mesto, pošto je u finalu savladala domaći klub Drava Ptuj (2:0). Selekcija 2010. godište bila je druga jer je u finalu izgubila od hrvatske ekipe Lumen Varaždin (0:1). Dečaci 2005. godište zauzeli su četvrto mesto. Na turniru u Sloveniji učestvovalo je i pet ekipa FK Petlić, a najbolji rezultat je ostvarila generacija 2012. godište koja je osvojila drugo mesto.
D. P.