BRANKO TOMIĆ, NOVI LjUBIMAC NAVIJAČA RK PROLETER: Aplauzi su najlepša nagrada

Na početku jesenje sezone Super B lige sedamnaestogodišnji rukometaš Branko Tomić došao je u Proleter. Iako je rođeni Zrenjaninac i sin poznatog rukometaša Zorana Tomića (koji je bio uzdanica Proletera sredinom osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog veka), Branku je ovo prva godina u crveno-belom dresu. I već je postao ljubimac navijača.
Uprkos tome što je često najmlađi igrač na terenu, dobro se snalazi na poziciji levog i srednjeg beka. Hrabro ulazi u duele i odvažno šutira na gol protivnika, što publika zna da nagradi aplauzima.
– Zadovoljan sam svojim igrama, ali moram još mnogo da naučim, da steknem više kondicije i da se opustim. No, ima vremena, verujem da ću napredovati i igrati još bolje. Moj tata je bio rukometaš i mnogi mi kažu da veoma podsećam na njega. To me ne opterećuje, otac mi pomaže da ispravim greške i poboljšam igru. Najvažniji su trud i rad, sve ostalo će doći – ističe Tomić.
Branko je počeo da trenira u školi rukometa u OŠ „Dositej Obradović” koju je vodio tata Zoran kada je imao samo šest godina. Tu je ostao dve godine, posle je prešao u Jugović iz Kaća, gde je trenirao skoro 10 godina. Nakon toga igrao je za kadetsku ekipu Borca iz Banja Luke, a sada je igrač Proletera.
– Ovde mi je super, poznajem saigrače, to su mi drugari, ali nikada ranije nismo igrali zajedno. Drago mi je što sam sada u Proleteru jer imam priliku da steknem iskustvo koje će mi biti dragoceno za karijeru.
Trener Rnić naglašava da je Tomić ispunio očekivanja i dodaje da je talenat koji poseduje dobra osnova, ali da bi postao vrhunski rukometaš mora ozbiljno da radi i da ostane čvrsto na zemlji. Branko ima samo 17 godina, ali je već jasno odredio svoje ciljeve.
– Prvo bih da završim srednju školu, sada sam učenik trećeg razreda Gimnazije. Potom želim da odem u inostranstvo da se usavršim u rukometu i da počnem da igram profesionalno za neki jači klub. Već tri godine nastupam za kadetsku reprezentaciju Srbije, ambicije su mi da postanem i član naše A selekcije – rekao je naš sagovornik.
A na pitanje da li će i naredne sezone ostati u Zrenjaninu i braniti boje Proletera odgovara: „Videćemo”!
B. M.