„MLEKOPRODUKT“: Veliko priznanje kao donatoru hrane

Kompanija “Mlekoprodukt” nagrađena je u okviru CSR foruma (Corporate Social Responsibility Forum) – Forum za odgovorno poslovanje, našavši se u društvu kompanija koje su najznačajniji donatori hrane u Srbiji.

Zrenjaninska kompanija dobila je priznanje kao jedan od najznačajnijih donatora hrane u Srbiji u sastavu konferencije CSR foruma, održane u Dorćol Platzu u Beogradu. Dodelom priznanja donatorima hrane odata je zahvalnost vodećim kompanijama koje doniraju velike količine svojih proizvoda doprinoseći suzbijanju gladi, siromaštva i pružajući doprinos ostvarenju ciljeva održivog razvoja.

– „Mlekoprodukt“ u kontinuitetu radi na ostvarenju ciljeva etičkog poslovanja i posvećena je društvenoj odgovornosti na lokalnom i nacionalnom planu, u skladu sa svojim trajnim opredeljenjem i sa strateškim opredeljem Savencia Fromage & Dairy grupe kojoj pripada – kaže Bojana Momčilov koja je u ime kompanije primila priznanje.

CSR forum, na kome je „Mlekoproduktu“ pripala čast da se nađe među firmama čiji je doprinos održivom razvoju društva posebno istaknut, realizuje Forum za odgovorno poslovanje kao deo Projekta za unapređenje okvira za davanje, koji finansira USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Koaliciju čine Trag fondacija, Catalyst Balkans, Smart kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije. Ove godine, CSR forum održan je pod geslom ,,Na putu ka održivosti“ od 8. do 12. marta, a program u celosti je posvećen Manifestu odgovornog i održivog poslovanja.

Priznanja najznačajnijim donatorima hrane u Srbiji dodeljena su u segmentu posvećenom cirkularnoj ekonomiji.

M.B.