MODNO VEČE NA BAGLJAŠU: Šest kreatorki – četiri revije

Etno urban stil odlikuju različiti modeli, odevni predmeti i ukrasi. To je stil koji podrazumeva prirodne materijale, platno, kožu i vunu i koji u celini ili u nekom detalju nosi etno nasleđe. Stil koji je podjednako efektan u svakodnevici i u posebnim prilikama…

Prilika je bila posebna, u Mesnoj zajednici Veljko Vlahović, 13. oktobra uveče, na modnoj reviji nazvanoj „Etno urban stil“. Već druga je pod ovim imenom koju su organizovali Asocijacija za razvoj Bagljaš i Mesna zajednica „Veljko Vlahović“.

DSC_8159 .

Krivci“ što je ideja realizovana su Marija Janković, članica Upravnog odbora Asocijacije za razvoj „Bagljaš“ i Dušanka Armacki , članica Etno udruženja „ Suncokreti“ Bagljaš.

– „Eto urban stil“ je, zapravom, način predstavljanja neafirmisanih kreatora odeće, obuće i dekorativnih odevnih predmeta – objašnjava Marija Janković. Svi naši kreatori su amateri, što je jedan od uslova za učešće na ovakvom događaju.

DSC_8166 .

Svoje modele su predstavile, u okviru četiri modne revije, Olgica Velimirov iz Etno udruženja „Suncokreti“ i „Zlatni klas“ i Mira Maljugić – „Zlatni klas“ Mara Plavšić i Milica Rabasović iz udruženja Vuna art, Dušanka Armacki – Etno udruženje „Suncokreti“ Bagljaš i Marija Matić – Etno udruženja „Suncokreti“ Bagljaš.

Unikatne i originalne modele su nosile članice Kulturnog centra „Svetozar Marković“ i druge naše mlade sugrađanke, lepe, nasmejane i poletne. Svaka kreatorka je predstavljhen iu putem filmskog zapisa.

DSC_8208 .

Voditeljka je bila mr Branka Jajić, koja je govorila i poeziju Desanke Maksimović, Miliša Crnjanskog i Konstanina Simonova. Nataša Đorđević je izvela nekoliko monologa iz „Ženskih razgovora“ Duška Radovića, a Božidar Drinić je govorio stihove Radivoja Šajtinca.

U punoj sali Mesne zajednice „Veljko Vlahović“ publika je svaki izlazak pratila aplauzom, a prijatno etno veče su muzikom obojili Branislav Stojanović – sintisajzer i Momčilo Nikolovski Moca – vokal.

B.J.

Fotografije Ivan Pančić

(Opširnije u štampanom izdanju)DSC_8277 .

DSC_8350 . DSC_8344 . DSC_8264 .Modna revija na Bagljasu