MOTO TRKA „VELIKA NAGRADA ZRENJANINA“: Nevreme pokvarilo spektakl

U subotu je svečano otvorena moto trka pod nazivom “Velika nagrada Zrenjanina“, u disciplini moto klasik i road racing kategorija 125, a održana je na licenciranoj stazi “Industrijska zona jugoistok Zrenjanin”. U nedelju se očekivao nastavak takmičenja, ali je najavljeni moto spektakl kao i dodelu nagrada i pehara najboljima prekimulo nevreme koje je počelo oko 14 sati. Jak vetar i kiša oterali su gledaoce i učesnike sa staze.

rsz_112 rsz_6 rsz_5 rsz_4 rsz_3

Organizatori ove moto trke, koja se boduje za Nacionalni i Balkanski šampionat, su Auto-moto savez Srbije, Moto savez Srbije, i klub „Petrovgrad“ iz Zrenjanjina, uz podršku Ministarstva omladine i sporta i AMS osiguranja.  Pokrovitelj je Grad Zrenjanjin.Takmičenje je juče svečano otvorio gradonačelnik Čedomir Janjić.

rsz_7 (1) rsz_8

Prvog dana, u klasi MK 50 pobednik je Karolj Kenjereš, u klasi MK 125 pobedio je Dejan Pavlović, a u klasi MK 250 najbolji je bio Stevan Marjanović. U klasi MK 500 prvoplasirani je  Zoran Pavlović, u MK open special Milenko Bošnjak, u MK prikolice Dragoje Vasiljević, a u disciplini RR 125 Nikola Gajić –  svi iz Srbije.

TEKST I FOTOGRAFIJE: DAMIR PETROVIĆ