NA MOTELU „ŠUMICA”: Održana izložba pasa

U organizaciji Kinološkog društva „Pobednik”, a pod pokroviteljstvom Kinološkog saveza Srbije, na zrenjaninskom SRC Motel „Šumica” je u nedelju, 7. aprila, održana druga Međunarodna specijalizovana izložba pasa za rasu „nemački ovčar”.


Za ovu priliku, kao sudiju, organizator je pozvao jednog od najvećih stručnjaka za ovu rasu na Balkanu, priznatog međunarodnog sudiju i višedecenijskog odgajivača, gospodina Igora Krstulovića iz Splita. Izložba je u potpunosti ispunila međunarodni karakter, s obzirom da su osim izlagača iz naše zemlje, bili prisutni i odgajivači iz Rumunije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, dok je asistent u ringu za ocenjivanje bio gospodin Moutaz Ibrahim, predsednik egipatskog kluba za „nemačke ovčare”.


Na izložbi je prezentovano 87 pasa, što je predstavljalo najveći broj pasa ove rase koji se u poslednjih godinu dana sakupilo na jednoj specijalizovanoj izložbi u Srbiji, ne računajući državno prvenstvo. Izložbu su zajedno otvorili Filip Bartole, Zrenjaninac koji se sa nedavno završene specijalne olimpijade vratio sa tri odličja i Dušan Radišić, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina.
– Veoma smo zadovoljni odzivom na našoj izložbi, kako takmičara tako i gledalaca. Pohvalio bih sudiju, koji je besprekorno odsudio svaki razred pasa, posvetivši se ponaosob svakom prezentovanom primerku, tako da na kraju, nismo dobili ni jedan prigovor niti zamerku od strane izlagača, a delegat KSRS je našu izložbu ocenio najvišom ocenom, što nas obavezuje da naredne godine damo i više od svog maksimima, kako bi naredna, treća po redi specijalka ZRENjANINSKI POBEDNIK 2020, bila još bolja – rekao je za List „Zrenjanin“, Zoran Bogaroški predsednik Kinološkog društva „Pobednik”.


D. P.