NA PESKARI ZA VIKEND – TURISTIČKA ORGANIZACIJA GRADA ZRENJANINA I KANCELARIJA ZA MLADE

Obeležavnje Međunarodnog dana mladih i „Izbor MIS leta 2017“

Grad Zrenjanin dobiće još jedan turistički proizvod ovog leta i to na Peskari – druženje mladih za koje se nadamo da će postati tradicionalno, u petak i subotu, 11. i 12. avgusta. U letnjem periodu na kupalištu bude po par hiljada ljudi i zato smo za ovu godinu, između ostalog, osmislili „Izbor za MIS leta 2017“, u saradnji sa Kancelarijom za mlade.

Ovo je na konferenciji za novinare u Multimedijalnoj sali Gradske kuće rekao direktor Tursitičke organizacije Zrenjanina Grada zrenjanina Zoran Ljubotina i pozvao mlade, kao i građane da za vikend dođu na Peskaru.

Prema rečima Ljubotine, u subotu, kada je i izbor za mis , biće organizovana modna revija studenata Visoke tehničke škole strukovnih studija.

Kako je rečeno, sveve zainteresovane devojke starije od 18 godina mogu da se prijave na Fejsbuk stranici Turističke organizacije Grada Zrenjanina, do 10. avgusta. Do sada je prijavljeno sedam devojaka.

Prema rečima Ivana Mikalačkog, koordinator Kancelarije za mlade, u petak, 11. avgusta, planiran je okrugli sto posvećen aktuelnim problemima mladih a u subotu će na Peskari biti brojna događanja, već od 16 časova.

– Idealan momenat da se u javnosti ponovo pokrene tema otvaranja Omladinskog kluba namenjenog mladim ljudima u našem gradu.

– Na okruglom stolu predstavićemo i ostvareni projekte i najaviti nove, među kojima je i otvaranje Omladinskog kluba – istakao je mikalački. Drugog dana, na Peskari, predstavićemo veslačko-kajakaški klub. Zainteresovani građani će moći da se oprobaju u vožnji kajakom. Na inicijativu Žandarmerije, u pauzi modne revije, održaće se pokazna vežba o bezbednosti na vodi. Tom prilikom, pripadnici Žandarmerije pokazaće proceduru ponašanja u vodi, odnosno reagovanje u nekim neželjenim situacijama.

B. Jajić