NA STADIONIMA PROTEKLOG VIKENDA – FUDBAL U „DOBA KORONE”

Tribine prazne, mere se poštuju

Fudbalske utakmice – takmičarske i prijateljske, do daljeg neće se igrati zbog epidemiološke situacije, ali će ostati zabeleženo da je proteklo prvenstveno kolo odigrano u posebnim uslovima, bez publike. Bio je to specifičan fudbalski dan. Tribine sablasno prazne, a organizatori i službena lica imali su težak posao da sprovedu sve mere predostožnosti.
I dok je nekoliko ljubitelja fudbala u Elemiru pokušavalo da prati meč preko zida ili stojeći na kapiji, na stadionu Radničkog u Zrenjaninu navijači su kroz žicu sa ulice posmatrali susret. Bilo ih je dvadesetak, ali je FK Radnički Zrenjanin obezbedio prenos susreta na društvenim mrežama.
U subotu nije ni novinarima bilo jednostavno da uđu na stadion u Elemiru. Već na kapiji radnik obezbeđenja, ne čekajući objašnjenje, najpre kaže da je ulaz zabranjen. U informaciji Fudbalskog saveza Vojvodine nije posebno navedeno da li novinari mogu da prisustvovuju utakmici. Radnik obezbeđenja mora se pohvaliti jer je poštovao odluku. Nakon neophodnih provera, stigla je dozvola za ograničeno kretanje na stadionu.
TEKST I FOTO: N. M.

Opširnije u štampanom izdanju