NAGRAĐENI IZVIĐAČI IZ PERLEZA, FARKAŽDINA I IDVORA: Najbolji u snalaženju u prirodi

Izviđači „Čiča Janka“ pokazali su svoju snalažljivost, brzinu i veliku želju za takmičenjima (kojih ovih godine skoro da i nije bilo), osvojivši dve nagrade na takmičenju u brzom orijentiringu, 24. oktobra u Pančevu. Ovaj skup je bio namenjen nešto starijim izviđačima, uzrasta 11 do 15 godina, koji poznaju veštinu snalaženja u prirodi.

Takmičenje je organizovao Odred „Crne rode“ iz Pančeva u tamošnjoj Narodnoj bašti, prostranoj i lepo uređenoj, kako navodi starešina „Čiča Janka“ Dragan Musić.

Perleski Odred predstavljale su tri ekipe koje su sačinjavala deca iz Idvora, Farkaždina i Perleza. Svaki tim je trebalo da sa dobijene topografske karte pročita gde se nalaze kontrolne tačke i da ih pronađe u prirodi u što kraćem roku.

Plasman izviđača „Čiča Janka“ na kraju je bio sledeći: „Rumunčići“ su osvojili prvo mesto, provevši na terenu 6 minuta i 49 sekundi, „Munje“ su bile druge sa vremenom 7 minuta i 29 sekundi, a „Perleski pirati“ osvojili su 10. mesto, obavivši zadatak za 9 minuta i 20 sekundi.

Članovi pobedničke ekipe „Rumunčići“ bili su: Nikola Velemirov, Ivan Stankov i Luka Velemirov. „Munje“ su činile devojke Ivana Vukov, Mina Mećavin, Aleksandra Zakić i Dragana Vukov, a ekipu „Perleski pirati“ Sara Antojijević, Dalibor Stojšić i Predrag Kiza.

Dragan Musić se ime Odreda „Čiča Janko“ zahvalio domaćinima na izuzetnoj organizaciji i gostoprinstvu.

M.M.

FOTO: Odred Čiča Janko

Ekipa „Rumunčići“
Drugoplasirane „Munje“
„Perleski pirati“
Pronađena sakrivena tačka