U NEDELJU U KLEKU: Obeležena hramovna slava

Svetom liturgijom koja je služena u crkvi Svetih otaca u Kleku, u prisustvu brojnih vernika i uz poštovanje mera zaštite od korona virusa, obeležena je hramovna slava, u nedelju, 25. oktobra.

Liturgiju su služili sveštenik Milan Petrović, starešina bogomolje, i protojerej Petar Ilić, uz saluženje sveštenstva i učešće pojaca iz Kleka i iz Zrenjanina – Milica Dosković i horistkinje „Rodionova“. Pridružili su im se i devojčice i dečaci iz Osnovne škole „Jovan Dućić“. Sonja Radovanović, Nevena Petrović i Sanja Kozić njihova su pedagoška, duhovna i pevačka podrška i zajedno za svaki praznik pripreme neki novi repertoar, na radost roditelja i meštana.

Ovaj Hram slavi Svete oce, koji su se sabrali u Nikeji, 787. godine i odbranili pravoslavnu veru od onih koji su je napadali zbog ikona. Sačuvana je vera onakva kakvu nam je ostavio sam Hristos – podsetio je sveštenik Milan Petrović.

U Svečanoj atmosferi osveštana je i lomljena slavska pogača. Kumovi ovogodišnje salve je bili su članovi porodice Božić – Zdravko i supruga Živanka, njihova deca Perica i Sanja, zet Zoran i i snaha Aleksandra, unuci Teodora, Ognjen, Vuk i Mina.

Kumstvo zA sledeću slavu je primila porodica Grastić – Nenad, Slavica i sin Mihajlo.

Kako je rekao dugogodišnji predsednik Crkvene opštine Klek Čedomir Janjić, nije bilo lako sagraditi Hram, ali je, zahvaljujući istrajnosti, pomoći Eparhije i dobrotvorima namera ostvarena. Gradnja Hrama je počela zaslugom blagopočivšeg vladike Hrizostoma i uskoro će dobiti i nova zvona.

I ovog puta je istaknuta veoma uspešna saradnja Crkvene opštine Klek sa Mesnom zajednicom, a kako je istakao Goran Marković, predsednik Saveta, potrudiće se da tako bude i ubuduće.

Branka Jajić