NAJAVA DOGAĐAJA

KONCERT KUD „ČENTA”
U velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina je u subotu, 5. novembra, u 19 časova, koncert KUD „Čenta”. Predstaviće se
reprezentativni ansambl, nekoliko starosnih grupa, uz pratnju sopstvenih orkestara. Stariji dečji i izvođački ansambl učestvuje na pokrajinskim i republičkim smotrama a imao je i koncerte u Rumuniji, Bugarskoj i Italiji.

FRANCUSKI FILM
U okviru filmskog ciklusa „Doba sazrevanja”, u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji, u sredu, 9. i četvrtak, 10. oktobra u maloj sali Kulturnog centra, u 20 časova, biće emitovan film „Srcelomac” (Francuska, Poljska 2016). Ulaz je besplatan.

IZLOŽBA
Izložba radova Vladimira Rankovića, dobitnika druge nagrade Likovnog salona „30X30”, pod nazivom „Fragmenti”, biće otvorena u petak, 11. novembra u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra.

SAVREMENA GALERIJA
U Salonu Savremene galerije Zrenjanin u ponedeljak, 7. novembra, u 19 časova, biće otvorena izložba „Crteži i knjige” Aleksandra Rasulića, akademskog umetnika iz Beograda.

„DEMOKRATIJA”
Zijah Sokolović gostuje u Mesnoj zajednici „Veljko Vlahović” sa predstavom „Demokratija”, koja se bavi idejom demokratije kroz istoriju, u četvrtak, 3. novembra, u 19 sati. Nastala je u okviru kampanje „Biram koga biram”, koji sprovode Nacionalna koalicija za decentralizaciju „Srbija u pokretu” i Media i reform centar Niš, sa ciljem da građanima Srbije pokažu sve manjkavosti postojećeg izbornog sistema kako bi ih angažovali da se aktivno uključe u kampanju za njegovu promenu. Suorganizatori su Udruženje Bagljaškult i Mesna zajednica.
Broj mesta je ograničen a ulaz besplatan. Informacije na 060/4510-133, 011/2631- 711 pokreni@srbijaupokretu.org.